Vrijedna donacija posade broda „Sea Cloud“ Pomorskom fakultetu Kotor




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dana 18.09.2023. godine Pomorski fakultet Kotor posjetili su članovi posade broda “Sea Cloud&rdquo “Sea Cloud”: kapetan John S., upravitelj stroja  Alexandru P., hotel menadžer Simon K. i brodski ekonom Anastasija Dodik. Povod za ovu posjetu bio je vrijedna donacija u vidu osam protivpožarnih odijela sa pratećom opremom koju je posada broda namijenila za edukaciju i obuku studenata Pomorskog fakulteta Kotor.

 Ovom prilikom posadu broda ugostili su dekan, prof. dr Špiro Ivošević, prodekanica za nastavu, prof. dr Milena Dževerdanović Pejović, koordinatorka za međunarodnu saradnju, prof. dr Senka Šekularac-Ivošević i rukovodilac Centra za obuku pomoraca, dr Miroslav Vukičević.

Dekan Ivošević upoznao je goste sa Pomorskim fakultetom Kotor. Takođe, posada je imala priliku da obiđe nautički i brodomašinski simulator. Kapetan i svi članovi posade predstavili su razvojni put karijere u pomorstvu i prezentovali protivpožarnu opremu koju su koristili za obuke na brodu. Ova donacija će zasigurno koristiti studentima Pomorskog fakuleta Kotor tokom izvođenja praktične nastave iz protivpožarne zaštite, a jedan dio studenta imao je zadovoljstvo i da prisustvuje ovom događaju.

Donacija se sastoji iz kompletnog seta "vatrogasog odijela" koji uključuje odijelo i kacigu, par čizama, par rukavica, lampu i torbu za nošenje. Dobijena oprema će se koristiti prilikom izvođenja praktičnih vježbi gašenja požara, prolaska kroz poligon i zadimljenu prostoriju. Studeni Pomorskog fakulteta Kotor će ovu opremu koristiti tokom vježbi na predmetima: Brodski mašinski kompleks, Brodski pomoćni sistemi i uređaji, kao i Sigurnost i spašavanje na moru. Polaznici obuke "Upravljanje  gašenjem  požara" će opremu koristiti tokom svojih obaveznih vježbi. Uz postojeću opremu koju je obezbjedila Služba zaštite i spašavanja, ovaj vrijedni poklon će predstavljati kvalitetnu dopunu postojećeg stanja, a sve u cilju što kvalitetnijeg obučavanja naših studenata i polaznika obuke.

 Inicijalni kontakt osoblja Pomorskog fakulteta Kotor i posade broda ostvaren je zalaganjem Anastasije Dodik, alumnistkinje Pomorskog fakuleta Kotor. Naime, koleginica Dodik je završila osnovne studije  Menadžmenta u pomorstvu, a plovidbenu karijeru započela je na ovom brodu u okviru službe za administrativne i poslove ekonomske profilacije.

Menadžment, zaposleni i studenti Pomorskog fakulteta Kotor zahvaljuju na vrijednoj donaciji predstavnicima posade “Sea Cloud” koji su na ovaj način pokazali izuzetan primjer društveno odgovornog poslovanja.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.