Doc. dr Zorica Đurović dobitnica godišnje Nagrade Univerziteta Crne Gore




Doc. dr Zorica Đurović dobitnica godišnje Nagrade Univerziteta Crne Gore

Na predlog Vijeća Pomorskog fakulteta Kotor, doc. dr Zorica Đurović, nagrađena je prestižnom godišnjom Nagradom Univerziteta Crne Gore za izuzetan doprinos  u razvoju naučnoistraživačkog rada i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta.

Doc. dr Đurović se izdvaja svojim impresivnim naučnoistraživačkim dostignućima. Kao prvi autor, u toku prethodne akademske godine, doprinijela je publikovanju dva rada u međunarodno priznatim časopisima u kategoriji SCI, SCIE, SSCI, A&HCI, čime je pokazala svoju stručnost i visok nivo akademskog rada. Takođe, njen rad objavljen u časopisu indeksiranom u bazi SCOPUS predstavlja još jedan znak njene izuzetne stručnosti i angažovanosti.

Trenutno obavlja funkcije rukovodioca studijskog programa Pomorska elektrotehnika, prodekanice za razvoj i komunikaciju Pomorskog fakulteta Kotor, a članica je Organizacionog i Programskog odbora konferencije pomorskih nauka Kotor International Maritime Conference - KIMC čiji je organizator PFK.

Doprinos dr Đurović vidljiv je i na međunarodnim konferencijama, gdje je objavila sedam radova, dodatno unapređujući reputaciju Univerziteta Crne Gore u akademskom svijetu. Takođe, aktivna je članica projektnih timova na dva međunarodna projekta, što dodatno potvrđuje njenu stručnost i angažovanost na globalnom nivou.

Njeno članstvo u Uređivačkom odboru za međunarodni časopis Pomorskog fakulteta Kotor – Journal of Maritime Sciences (JMS) svjedoči o uticaju u svojoj oblasti.

Njen rad i angažovanje predstavljaju izvanredan primjer izvrsnosti i predanost akademskom napretku, razvoju Univerziteta Crne Gore i naučne zajednice u cjelini.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.