Posjeta predstavnika Five grupe




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Pomorski fakultet Kotor imao je čast da ugosti gospodina Ivana Šoća, osnivača i vlasnika Five Grupe (Five G), i gospodina Radovana Vojinovića, koordinatora za gejming u okviru iste grupe kompanija. Goste je na Fakultetu dočekala dekanica prof. dr Tatijana Dlabač. Sastanku su prisustvovali prodekani prof. doc. dr Stevan Kordić, doc. dr Zorica Đurović, dr Senka Šekularac Ivošević, kao i drugi profesori, saradnici, studenti i alumnisti  Pomorskog fakulteta Kotor.

Gospodin Šoć predstavio je aktivnosti Five Grupe, brenda koji integriše eSport, gejming, vještačku inteligenciju, nauku, tehnologiju i inovacije u jednu cjelinu, te istakao važnost i uticajnost ovih segmenata kao temelja uspješnog društva. On je naglasio da Five Grupa podstiče mlade ljude da razvijaju svoje ideje, a kako bi osnažili i podržali razvoj ovih oblasti, Five Grupa je višegodišnji pokrovitelj “Dana Nauke i inovacija”, koje organizuje Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore.

Tokom sastanka, predstavnici Five Grupe predstavili su neke od svojih trenutnih projekata, te planove za budući rad. Iskazali su veliki interes za saradnju s Pomorskim fakultetom Kotor u oblasti razvoja naprednih e-simulatora s ciljem poboljšanja kvaliteta obrazovanja i obuka pomoraca.

Mr Igor Stanovčić i mr Igor Petrović gostima su predstavili nautički simulator, dok je doc. dr Miroslav Vukičević prezentovao mogućnosti koje pruža Brodomašinski simulator u okviru fakultetskih resursa.

Gospodin Šoć je posjetio i Centar za istraživanja, inovacije i preduzetništvo u okviru kojeg se nalazi Laboratorija za arheologiju pomorstva, pri čemu je razmijenjeno više ideja i iskustava iz ovih oblasti.

Posjeta predstavnika Five Grupe Pomorskom fakultetu Kotor završena je pozitivnim impresijama, te su iskazani obostrani interesi za dalju saradnju i razvoj projekata koji će koristiti obje strane.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.