Održani Info dan i promocija Vodiča za brucoše, 4.4.2018.




Info dan i promocija Vodiča za brucoše na Pomorskom fakultetu Kotor su održani u srijedu, 4. aprila 2018. godine. Ovaj događaj je organizovan od strane Pomorskog fakulteta Kotor i Fakulteta za turizam i hotelijerstvo na kojem su prisustvovali maturanti gimnazija i srednjih stručnih škola iz Kotora, Tivta, Podgorice i Bara.

 

Predstavnici fakulteta iz redova nastavnika, saradnika i studenata su odgovarali na pitanja maturanata i ukazali na mogućnosti zapošljavanja na domaćem i međunarodnom tržištu, kao što su ukazali i na evidentnu nadgradnju pomorskog znanja u zemlji i inostranstvu. Prikazana je prezentacija studijskih programa i mogućnost visokoškolskog usavršavanja, a takođe je posebno naglašena naučnoistraživačka djelatnost na fakultetu i njegova saradnja sa istoimenim fakultetima u Evropi i svijetu. Bilo je riječi o programima mobilnosti (Erasmus+) i radne prakse u inostranstvu (Work and Travel program).

Maturantima je podijeljen promotivni materijal i Vodič za brucoše koji je posebno pripremljen za ovaj događaj kao svojevrsan informator za izazove studiranja na Pomorskom fakultetu Kotor. Takođe je za sve učenike bio organizovan obilazak laboratorija i brodskih simulatora.

Vrata našeg fakulteta su uvijek otvorena za buduće studente u cilju njegovanja tradicije i poštovanja normi i standarda u pomorstvu koji se ogledaju kroz više od pola vijeka pruženog visokog obrazovanja na našoj instituciji.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.