Dekan Pomorskog fakulteta Kotor sa saradnicima u koordinatorskoj posjeti partnerskim intitucijama u Albaniji




Dekan Pomorskog fakulteta Kotor, Univerziteta Crne Gore, prof. dr Danilo Nikolić sa saradnicima, bio je u koordinatorskoj posjeti partnerskim institucijama u Albaniji, 13. i 14. jula 2017.godine, u okviru realizacije TEMPUS projekta “Modernizing and harmonizing maritime education in Montenegro and Albania - MArED“.

 

Posjeta je obuhvatila pregled aktivnosti pojedinih partnera u okviru realizacije ovog zajedničkog projekta, kao i planiranja buduće saradnje i prijava na programe finansirane od strane EU.

Ovom prilikom, posjećeni su Univerzitet “Luigj Gurakuqi“ u Skadru, zajedno sa timom Ministarstva prosvjete Crne Gore kao partnerskom institucijom na projektu. Predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor su  zatim  imali sastanak u  Institutu za transport u Tirani i Pomorskoj Upravi Albanije u Draču. Drugog dana posjećena je Luka Valona, Privredna komora Valone i Univerzitet “Ismail Qemali“ u Valoni.

Dekana Pomorskog fakulteta Kotor sa saradnicima primio je i rektor Univerziteta  “Ismail Qemali“ u Valoni prof. dr  Roland Zisi. U srdačnom i prijateljskom razgovoru, razmijenjena su iskustva dvije akademske zajednice i predviđeni različiti vidovi saradnje u bliskoj budućnosti.Dekan Pomorskog fakulteta Kotor, prof. dr Danilo Nikolić izrazio je zadovoljstvo nakon uspješne radne posjete partnerskim institucijama u Albaniji zbog realizovanih  zajedničkih aktivnosti i  postignutih rezultata na ovom značajnom projektu i izvjesne perspektive buduće saradnje sa navedenim albanskim partnerima.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.