Nedjelja studenata: Radni sastanak studenata sa predstavnicima SO Nikšić i menadžmentom nikšićkih fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Povodom Dana i Nedjelje studenata u prostorijama Filozofskog i Filološkog fakulteta, na inicijativu studenata sa naše tri univerzitetske organizacione jedinice u Nikšiću organizovan je sastanak, na kojem je bilo riječi o aktuelnim studentskim pitanjima i planovima. Pored predstavnika menadžmenta Filozofskog/Filološkog fakulteta i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, sastanku su prisustvovali predsjednik Skupštine Opštine Nikšić, Nemanja Vuković, sa saradnicima: Ivanom Šljukić, sekretarom Skupštine opštine Nikšić i Dejanom Ivanovićem, sekretarom Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje. Predsjednik SO Nikšić, Nemanja Vuković istakao je pored dosadašnje podrške razvoju fakulteta, nastavak započetih aktivnosti i oko projekata izgradnje nove zgrade Filološkog fakulteta, novog Studentskog doma i nove sale Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, o čemu je govorio i prodekan Ivan Vasiljević. Predsjednik SO Nikšić, N. Vuković je izrazio očekivanje da će već uspostavljena saradnja u predstojećem periodu biti unaprijeđena, kroz kontinuirane i konkretne akcije od značaja za unapređenje položaja studenata i rješavanje problema sa kojima se suočavaju. Predstavnik Studentskog parlamenta UCG, Filip Vujović je istakao da bi bilo cjelishodno planirati razvoj Strategije za mlade, kojom bi bili projektovani pravci podrške mladima za ostanak u Nikšiću i aktivni radni angažman u perspektivi.

U razgovoru sa studentima i gostima iz SO Nikšić, dekanka Tatjana Novović, prodekanke Biljana Maslovarić i Spomenka Delibašić su istakle da su u protekloj godini napravljene kvalitativno značajne infrastrukturne promjene na oba fakulteta uz snažnu podršku Rektorata UCG, poput adaptacije krova, fasade, dvorišta, no da je u planu ozbiljno ulaganje u sanaciju sistema grijanja, o kojem su nedavno studenti osnovano govorili u svojim zahtjevima, upućenim nadležnima na fakultetima i Univerzitetu. Predsjednik SO Nikšić, N. Vuković je istakao da su spremni i veoma zainteresovani da aktivno učestvuju i doprinesu sagledavanju i efikasnijem rješavanju pitanja i izazova sa kojima se suočavamo na organizacionim jedinicama UCG, sa sjedištem u ovoj lokalnoj zajednici.

Sadnjom 7 stabala i dva ukrasna žbuna koje je donirala Opština oplemenjena je zelena dvorišna površina ispred fakulteta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.