Posjeta princa Nikole Petrovića Njegoša Filozofskom fakultetu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Princ Nikola Petrović Njegoš posjetio je Filozofski fakultet i obavio sadržajne razgovore sa rukovodstvom tog fakulteta. Glavna tema razgovora odnosila se na planirane aktivnosti koje će biti sprovedene na Filozofskom fakultetu uz podršku Fondacije Petrović Njegoš. Dogovoreno je i potpisivanje memoranduma o saradnji i taj korak će, kako je rečeno na sastanku, postaviti osnovu za sprovođenje različitih inicijativa i projekata u oblasti nauke, obrazovanja, infrastrukture i kulture.

Tokom srdačnog razgovora, princ Petrović Njegoš je izrazio svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima Filozofskog fakulteta, posebno ističući dostignuća te visokoobrazovne ustanove u oblastima edukacije, obrazovanja, nauke i kulture. Naročito je naglasio svoje divljenje prema inicijativama koje njeguju i čuvaju crnogorsku tradiciju i njene vrijednosti.

Dekanka prof. dr Tatjana Novović iskazala je najiskreniju zahvalnost princu Nikoli Petroviću za podršku koju je obećao fakultetu. Naglasila je i da će njegova podrška imati značajan uticaj na dalji razvoj fakulteta, te da će princ uvijek biti dobrodošao kao počasni gost akademskoj zajednici.

 
 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.