Prezentacija Erasmus+ projekta GROW




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore je 25. decembra 2023. godine predstavljen Priručnik o “gemifikaciji” u omladinskom radu kao jedan od rezultata projekta GROW koji u Crnoj Gori implementira NVO Trening centar Taraba, a koji su kofinansirali EU kroz Erasmus+ program i Ministarstvo javne uprave Crne Gore.

Na samom početku dekanka prof. dr Tatjana Novović je ukazala na značaj projekata podržanih od strane EU, a posebno onih koji za cilj imaju unapređenje formalnog, ali i neformalnog obrazovanja u Crnoj Gori. Predstavnici NVO “Taraba” Bojana Laković i Marko Dragaš su istakli da je osnovni cilj projekta GROW istraživanje i povećanje kapaciteta na temu “gemifikacije” u omladinskom radu. Projekat ima za cilj razvoj kompetencija mladih u domenu upoznavanja i adekvatne primjene metoda “gemifikacije”, uključujući materijale, video tutorijale i nastavni plan i program obuke.

Tokom prezentacije priručnika, predstavnici ove organizacije su istakli da je glavni cilj projekta podrška djeci i mladima da efikasnom i znalačkom primjenom aplikacija, zasnovanih na igricama, doprinesu  razvoju motivacije učenika za aktivno učešće u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Više o projektu se može naći na linku https://grow-project.eu/about-project



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.