Никшићки филозофи на симпозијуму “Медитерански коријени филозофије”




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na prošlonedjeljnom međunarodnom simpozijumu “Mediteranski korijeni filozofije”, koji se tradicionalno održava na Filozofskom fakultetu u Splitu, učestvovali su i profesori sa Studijskog programa za filozofiju Filozofskog fakulteta u Nikšiću. Recenzentska komisija renomiranog interdisciplinarnog simpozijuma, koji ove godine obilježava 18. godina svog postojanja, prihvatila je autorski rad prof. dr Vladimira Drekalovića (“Molinini i neki problemi platonizma”) i u koautorstvu rad prof. dr Dušana Krcunovića i mr Gordane Krcunović (“Đovani Piko dela Mirandola i ‘hristijanizacija’ epimetejskog čovjeka”).

U popodnevnoj sesiji prvog dana simpozijuma, 11. aprila zajednički rad je prezentovala mr Gordana Krcunović, dok je u diskusiji koja je uslijedila prof. Krcunović odgovarao na pitanja i komentare. I drugog dana skupa, 12. aprila, takođe u popodnevnij sesiji, prof. Drekalović je svojim izlaganjem privukao pažnju stručnog auditorijuma.

Radovi nikšićkih filozofa biće objavljeni u okviru posebne publikacije, kao specijalno izdanje zagrebačkog časopisa “Filozofska istraživanja”.

 Na ljubaznost i dobru organizaciju splitskih domaćina simpozijuma, nikšićki filozofi su uzvratili ozbiljnim naučnim saopštenjima.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.