13.02.2018

Predstavnici Centra za geopolitiku razgovarali sa ministarkom nauke dr Sanjom Damjanović


Predstavnici Centra za geopolitiku Filozofskog fakulteta Univeziteta Crne Gore dr Adnan Prekić, prof. dr Dragutin Papović i mr Ivan Tepavčević razgovarali su sa ministarkom nauke dr Sanjom Damjanović i predstavili naučni časopis „Montenegrin Journal for Social Science (MJSS), čiji su i urednici.

Časopis MJSS izlazi dva puta godišnje, a osim štampanog izdanja, omogućen je pristup svim naučnim radovima na adresi www.mjss.ac.me. MJSS je indeksiran u naučnim bazama, a cilj urednika je da unapređuju časopis kako bi se stvorili uslovi za njegovo indeksiranje u najznačajnijim svjetskim naučnim bazama SCOPUS i Web of Sciences.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti učešća u međunarodnim projektima. Ministarka Damjanović je uputila sagovornike na konkurse koje realizuje Ministarstvo nauke u cilju promocije podrške razvoju društvenih nauka i podsticanja aktivnog učešća u EU programima za istraživanje COST i Horizont 2020.

Predstavnici Centra su iskazali interesovanje za učešće u programu COST, koji predstavlja jedan od stubova Evropskog istraživačkog prostora (ERA) u domenu umrežavanja istraživačkih timova u srodnim oblastima istraživanja. Jačanje međunarodne naučne saradnje, kreiranje novih istraživačkih mreža, visoka reputacija COST programa, ali i kooperativna atmosfera u samim COST akcijama i njihova otvorenost, prije svega za mlade istraživače ključne su karakteristike ovog Programa.

Na sastanku je razgovarano i o aktivnostima Centra za geopolitiku, predavanjima i skupovima koje organizuju, kao i planovima za naredni period.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

23.05.2018 Filozofski fakultet

Učešće u COST akciji Studijskog programa za sociologiju

DETALJNIJE

18.05.2018 Filozofski fakultet

DANI OTVORENIH VRATA

DETALJNIJE

08.05.2018 Filozofski fakultet

Igrom ,,Evropa pitanje vrijednosti” obilježen Dan Savjeta Evrope

DETALJNIJE

20.04.2018 Filozofski fakultet

Promocija knjige doktora Dragutina Papovića “Intelektualci i vlast u Crnoj Gori 1945-1990“

DETALJNIJE

17.04.2018 Filozofski fakultet

Takmičenje iz sociologije učenika srednjih škola

DETALJNIJE

16.04.2018 Filozofski fakultet

Otvorena vrata za nikšićke gimnazijalce

DETALJNIJE

13.04.2018 Filozofski fakultet

SA STUDENTIMA/STUDENTKINJAMA STUDIJSKOG PROGRAMA ZA OBRAZOVANJE UČITELJA I STUDIJSKOG PROGRAMA ZA PREDŠKOLSKO VASPITANJE ODRŽANE RADIONICE SAVJETA EVROPE NA TEMU: ,,UPOZNAVANJE SA DEMOKRATSKIM KOMPETENCIJAMA”

DETALJNIJE

12.04.2018 Filozofski fakultet

Okrugli sto posvećen profesoru Branislavu Batu Kovačeviću (1933 – 2009)

DETALJNIJE

02.04.2018 Filozofski fakultet

STUDENTSKA POSJETA ARHIVSKOM ODSJEKU NIKŠIĆ

DETALJNIJE

26.02.2018 Filozofski fakultet

Kreirani su mail nalozi za sve studente prve godine osnovnih studija, kao i za studente specijalistickih, magistarskih i doktorskih studija,upisanih školske 2017/18 godine.

DETALJNIJE