Kreirajmo zajedno programske sadržaje Festivala “Dani nauke i inovacija 2023”




Kreirajmo zajedno programske sadržaje Festivala “Dani nauke i inovacija 2023”

Minsitarstvo nauke i tehnološkog razvoja aktivno radi na kreiranju ovogodišnjeg vizuelnog i programskog sadržaja festivala “Dani nauke i inovacija 2023” koji će se održati u periodu od 27. do 30 septembra, na više lokacija u Crnoj Gori, i ove godine pod pokroviteljstvom FIVE Grupe.

Ministarka nauke i tehnološkog razvoja, Biljana Šćepanović je najavila različite segmente 11. izdanja festivala i podsjetila na sveobuhvatni znaćaj koji “Dani nauke i inovacija” imaju, kao centralni događaj u organizaciji resornog ministarstva.

 “Posebnu pažnju tokom Festivala želimo da posvetimo djeci, mladima, od predškolskog do univerzitetskog uzrasta, smatrajući izuzetno znaćajnim kako za njih, tako i za valjan razvoj cjelokupnog društva, da im na vrijeme približimo i pomognemo da usvoje naučni način razmišljanja. To je bio jedan od primarnih ciljeva i prethodnih 10 izdanja Festivala, a ove godine nas na to dodatno obavezuju stavovi Savjeta za prava djeteta. Stoga želimo da ponovimo uspjeh prošlogodišnjeg Festivala, odnosno da imamo još veći broj sadržaja, na još više lokacija širom Crne Gore – da Festival proputuje i posjeti djecu u što više crnogorskih opština,” istakla je ministarka, Šćepanović.

Zahvaljujući najrazlićitijim segmentima festivala organizatori će promovisati nauku i inovacije kod onih koji ih još uvijek ne poznaju dovoljno, ali i predstaviti one iskusnije i njihove, već zapažene, rezultate i uspjehe, kako na lokalnom, tako i na svjetskom nivou.

Radi ispunjenja ovih značajnih ciljeva MNTR je prošle sedmice otvorio dva konkursa namijenjenih ustanovama-organizatorima festivalskih aktivnosti. Konkursi su otvoreni do 21. avgusta, a njihovi budžeti su po 50 000 EUR (ukupno 100 000 EUR). Projekte promocije nauke Minsitartsvo sufinansira u iznosu do 3 000 EUR, dok je podrška za inovativne programe do 5 000 EUR. Jedna ustanova može ostvariti sufinansiranje/podršku samo za jedan projekat/program po jednom konkursu.

KONKURS ZA PODRŠKU INOVATIVNIM PROGRAMIMA U OKVIRU FESTIVALA „DANI NAUKE I INOVACIJA 2023“ sa ukupnim iznosom sredstava od 50.000 €

KONKURS ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA PROMOCIJE NAUKE U OKVIRU FESTIVALA „DANI NAUKE I INOVACIJA 2023“ sa ukupnim iznosom sredstava od 50.000 €



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.