Pozdravna riječ v.f. dekana prof. dr Miodraga Radunovića novoj generaciji studenata




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore


Koleginice i kolege,

Vjerujem da je ovo vrlo uzbudljiv dan za vas - prvi dan studentskog zivota. Ulaskom u akademski svijet, načinili ste pravi izbor, birajući Medicinski fakultet sa prepoznatljivim studijskim programima, svjesni da znanja i zdravlja nikad nije dosta.

Studiranje u životu mladog čovjeka predstavlja krunu jednog razdoblja, potvrda težnji za nečim novim, svjesni odricanja, velikih zalaganja i kreairanje vaših sposobnosti, dokaz su istrajnosti na putu vase vlastite afirmacije i ostvarenja zacrtanog cilja. Budite dobri ljudi, a znanje koje budete posjedovali i odnos prema bolesniku učiniće od vas  dobre doktore i farmaceute.
Gde god se voli nauka i postoji težnja za otkrivanjem umjetnosti liječenja, tu se u isto vreme cijeni humanost a vole ljudi.
Mladost je pokretač promjena. Nova saznanja, izazovi koji su pred vama ne smiju da vas obeshrabre. Naprotiv treba da budu motiv da usvojite nova znanja.
Za sve vas koji ste nošeni mladošću i gonjeni željom krenuli stazama medicine, stomatologije i farmacije,vrijeme vaših očekivanja, odricanja i neizvjesnosti samo su sastavni dio velikog uspjeha koji vas čeka na kraju studija.
Zakoračili ste u ovaj hram znanja i predali se izazovima medicinske nauke i nedokučivih tajni bolesti, zdravlja i liječenja. Upornošću i radom ostvarićete svoje snove.

Samo ste jednom u ovakvoj prilici.
Ovo su te godine! Ne budite zadovoljni sa stanjem kakvo jeste... Ne prihvatajte ne" za odgovor. Nikad se ne predajte zbog neuspjeha. Ne dopustite da vas prevare lični uspjesi i priznanja.
Cjeloživotno učenje, humanost i empatija prema ljudima je vaš osnovni moto koji će vas pratiti tokom života.
Nadam se da će fakultet koji ste izabrali ispuniti vaše želje i očekivanja i da će profesija kojom ćete se baviti biti kruna vašeg školovanja.

Dragi studenti ,

Na Medicinskom fakultetu stica će te nova znanja, a u saradnicima i nastavnicima imaćete učitelje i prijatelje.
Želim vam da iskoristite sve pogodnosti koje vam sistem obrazovanja nudi.
Budite vrijedni, nastavite da učite i da sigurno koračate putem koji će vas odvesti ka profesionalnom uspehu i prosperitetnijoj budućnosti.
Od danas ste članovi velike porodice studenata Medicinskog fakulteta,budite ponosni na status, jer vi ste elita i budućnost ovog društva.

Dragi studenti,

U ime nastavnika i saradnika, u ime Dekanskog kolegijuma i u svoje ime upućujem vam rijeci srdačne dobrodoslice.
Želim vam lijepe dane studentskog života, dosta učenja, ali i druženja, ljubavi i lične sreće.
Ovo je vaše vrijeme. Iskoristite ga na najbolji način.
Srećan vam početak nove akademske godine.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.