Svečani prijem i uručenje indexa studentima VMŠ




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Danas je prof. dr Saša Raičević rukovodilac studijskog programa Visoka  medicinska škola u Beranama uz prisutvu gostiju svečano uručio indexe novoj generaciji studenata.

Poštovane kolege profesori i saradnici, uvaženi gosti, studenti i ostali prisutni, htio bih da vas srdačno pozdravim, posebno studente prve godine Visoke medicinske škole.

Uvaženi studenti prve godine,

Zadovoljstvo mi je da vam, u ime svih profesora, saradnika, ostalih članova našeg Fakulteta, dekanskog kolegijuma Medicinskog fakulteta, i u svoje ime, kao rukovodilac Visoke medicinske škole, poželim srećan i uspješan početak studiranja i poželim dobrodošlicu na studijski program Medicinskog fakulteta Visoka Medicinska Škola.

Čestitam vam početak studija, za koji ste se opredijelili po vašoj želji i afinitetima.

Raduje nas da ste se odlučili baš za VMŠ u Beranama. Profesija medicinskih sestara i tehničara, odnosno sama zdravstvena njega, su prepoznati kao značajan doprinos unapređenju društva i poboljšanju života pojedinaca zbog pružanja pomoći drugima i nesebične brige za ljude u stanju zdravstvene potrebe. To je izuzetno humano zanimanje jer, u svakodnevnom radu, medicinske sestre i tehničari se pridržavaju osnovnih humanističkih principa i etičkog kodeksa.

VMŠ upravo omogućava studentima sticanje takvih znanja i vještina, jer je u savremenoj medicini, pored poboljšanja u oblasti liječenja, isto toliko bitan i sistem njege pacijenata.

Svaki početak je težak, pa i početak studija, uvijek postoji strah od novog i nepoznatog, ali vam poručujem da su rad, predanost i  upornost najbolji put do uspjeha i odgovara na sve te nedoumice. Mi smo tu da vam pomognemo i budemo pouzdan oslonac na tom putu. Naši profesori i saradnici, koji su danas došli da vam požele dobrodošlicu, posvećeno će vam prenositi znanje i vještine. Trudimo se da stvorimo što bolje uslove za studiranje, podizanjem kvaliteta nastave intezivno i u kontinuitetu, a  što će vama omogućiti da nakon završenih studija i stečenog znanja i vještina, budete spremni da samostalno i kvalitetno radite svoj posao.  

Želim vam puno sreće u studiranju sa željom da budete ponosni na vaše zanimanje i da svojim znanjem, vještinama, radom, kreativnošću i idejama, plemenitim odnosom prema ljudima, budete svjesni da svoje vrijeme stavljate u službu očuvanja zdravlja i liječenja i doprinosite razvoju zdravstvenog sistema u CG.

Srećno!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.