Kongres Balkanskog stomatološkog društva BaSS




Kongres Balkanskog stomatološkog društva <span class="CyrLatIgnore">BaSS</span>

Budva će ove godine biti domaćin 28. Kongresa Balkanskog stomatološkog društa (BaSS) u periodu od 25. do 27. aprila 2024. u hotelu Avala.

Ovaj događaj okuplja stomatologe sa cijelog Balkana, podstičući ih da dijele znanja i grade veze unutar stomatološke zajednice. Na ovogodišnjem kongresu, doktori stomatologije će se okupiti kako bi se uključili u dinamične diskusije o najnovijim dostignućima u stomatološkoj nauci i razvoju dentalne tehnologije.

Balkansko stomatolosko drustvo (BaSS) je osnovano u Solunu 1996. godine i predstavlja naučno zasnovan forum za stomatologe koji dolaze iz 10 različitih balkanskih zemalja (Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Kipra, Grčke, Crne Gore, Rumunije, Srbije, F.I.R.O.M. i Turske) koji su zainteresovani za sve oblasti dentalne medicine.

BaSS kongresi se odrzavaju jednom godišnje,  a sada je Crna Gora, odnosno Budva, po prvi put od osnivanja, dobila priliku da bude domacin ovog prestiznog kongresa. Tokom tri kongresna dana učesnici će imati  priliku da čuju najnovija naučna i klinička dostignuća iz svih oblasti stomatologije, a koja su koncipirana kroz plenarna predavanja eminentnih stručnjaka, oralne i poster prezentacije. Takođe, predstavnici i proizvođači dentalnih materijala I opreme će imati prezentaciju  na izložbenom prostoru.

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.