Održano predavanje dr Balram Bhargava




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore imao je čast ugostiti dr Balrama Bhargavu, svjetskog lidera u javnom zdravstvu i medicini, 1. aprila 2024. godine.

Dr Bhargava, koji je zauzeo ključne rukovodeće pozicije u Indiji, uključujući ulogu sekretara Odjeljenja za istraživanje iz oblasti zdravlja i glavnog direktora Savjeta za medicinska istraživanja, održao je predavanje pod nazivom "Indijska autohtona vakcina: priča o saosjećanju među ljudima".

Sa bogatom akademskom karijerom koja obuhvata osnovne, poslijediplomske i specijalističke studije iz kliničke medicine i kardiologije na Medicinskom univerzitetu King George u Indiji, kao i usavršavanje u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama, dr Bhargava je izgradio impresivan profesionalni profil. Njegovo ime stoji iza više od 300 članaka u recenziranim časopisima i obnašao je ulogu glavnog urednika u prestižnim medicinskim časopisima kao što su British Medical Journal of Innovations i Indian Journal of Medical Research. 

Kroz svoje predavanje, dr Bhargava je podijelio iskustva i izazove sa kojima se suočavao u vođenju razvoja i brze distribucije COVAXIN-a, indijske autohtone vakcine protiv COVID-19, ističući značaj međuljudskog saosjećanja i solidarnosti u borbi protiv pandemije. Trenutno služeći kao profesor kardiologije na All-India Institute of Medical Sciences u Nju Delhiju i izvršni direktor Stanford India centra za biodizajn, dr Bhargava nastavlja da inspiriše i vodi nove generacije medicinskih stručnjaka.

Održano predavanje predstavljalo je priliku za studente i stručnjake iz oblasti medicine da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u borbi protiv globalnih zdravstvenih izazova, direktno od jednog od vodećih svjetskih stručnjaka u oblasti.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.