Projekti razvojne pomoći 2024




Ambasada Republike Bugarske u Podgorici nas je informisala o projektima razvojne pomoći te zemlje za 2024. godinu.

Krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga 30. maj 2023. godine, uz naznaku da će, sredinom maja mjeseca, bugarska strana organizovati obuku za aplikacioni proces, na kojoj će učesnici pored dobijenih informacija, biti u mogućnosti da postavljaju dodatna pitanja i da na njih dobiju odgovore.

Očekuje se da projekti počnu sa praktičnom implementacijom u periodu nakon 15. anuara 2024. godine te prije 30. novembra 2024. godine. Takođe, projekti moraju biti završeni prije 31. decembra 2026. godine.

U skladu sa instrukcijom Ambasade Republike Bugarske, projekti moraju biti dostavljeni do 30. maja 2023. godine najkasnije, u PDF formatu i u Wordu, a takođe i u printanoj formi (original)-potpisani i pečatirani primjerak, na adresu: Podgorica, bul. Ivana Crnojevića 99/2.

Ukoliko prijave dostvljate preko Ministarstva nauke I tehnološkog razvoja, najljubaznije molimo da to učinite nekoliko dana prije deadline-a koji je dala bugarska strana, radi sprovođenja dalje procedure. U slučaju direktnog prijavljivanja, molimo, radi vođenja odgovarajuće evidencije, da nas informišete kopijom mail-a.

S poštovanjem,

MR SMILJA KAŽIĆ VUJAČIĆ

smilja.kazic@mntr.gov.me

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.