Elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju




Poštovane kolege,

Koristimo priliku da još jednom podsjetimo na obavezu potpisivanja ugovora o studiranju koja je definisana Zakonom o visokom obrazovanju i koja je preduslov za nesmetano odvijanje svih aktivnosti tokom studiranja.

U cilju povećanja efikasnosti, odnosno za studente i administraciju značajnog olakšanja sprovođenja ove aktivnosti, na Univerzitetu Crne Gore je pokrenut digitalni servis za elektronsko potpisivanje ugovora.

Kako bi se studentima dodatno olakšalo zaključenje ugovora obezbijedili smo podršku IT administratora na Medicinskom fakultetu u periodu od 4. do 11. oktobra od 08 do 10:30 h.

Naglašavamo da je obaveza studenta koji je podnio prijavu za upis elektronskim putem, prijavljivanjem kroz platformu www.upisi.edu.me da i ugovor o studiranju (kojim stiče prava i obaveze studenta) potpiše isključivo elektronskim putem, te da se obaveza ne može izvršiti neposrednim potpisivanjem štampane verzije ugovora.

U tom smislu, pozivamo sve studente koji do sada nijesu obavili ovu aktivnost, da u navedenom periodu iskoriste ove mogućnosti i efikasno sprovedu svoje neodložne obaveze.  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.