Potpisan memorandum o strateškoj saradnji između Mašinskog fakulteta i Five Grupe




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Mašinski fakultet i Five Grupa (Five G) potpisali su Memorandum o strateškoj saradnji koji predstavlja temelj novih razvojnih poduhvata ova dva entiteta u domenu naprednih tehnologija i postavlja nove standarde u primjeni najnovijih tehnoloških rješenja i inovacija.

Mašinski fakultet, jedna od vodećih obrazovnih institucija u oblasti inženjeringa, i Five Grupa, prepoznata kao jedan od lidera u primjeni naprednih tehnologija, udružuju snage kako bi unaprijedili inovacije i tehnološki napredak. Jedan od ključnih elemenata ove saradnje je fokus na napredne tehnologije koje Five Grupa praktikuje. Iskustva koja posjeduje Five Grupa u oblastima kao što su vještačka inteligencija, mašinsko učenje, robotika i IoT donosi neograničene mogućnosti za primjenu ovih tehnologija u industriji. Mašinski fakultet će imati pristup navedenim tehnologijama kroz stručnu podršku, obuku i prakse za studente, otvarajući vrata za razvoj novih ideja i rješenja.
Ovaj Memorandum će omogućiti razmjenu znanja, resursa i stručnosti između Mašinskog fakulteta i Five Grupe, čime će ojačati zajedničke projekte i inicijative. Fokus će biti na implementaciji najnovijih tehnoloških rješenja radi unapređenja efikasnosti i konkurentnosti u industriji.

"Sa izuzetnim zadovoljstvom se osvrćemo na saradnju sa Mašinskim Fakultetom kao jednom od vodećih obrazovnih institucija u zemlji. Ova saradnja može predstavljati prekretnicu i u našem poslovanju i u oblasti obrazovanja.”, rekao je izvršni direktor Five Grupe Božidar Raković.

Five Grupa se ističe svojim inovativnim pristupom i primjenom naprednih tehnologija u svakodnevnom poslovanju. Posvećenost razvoju i implementaciji najnovijih tehnoloških dostignuća predstavlja inspiraciju za saradnju s Mašinskim fakultetom kako bi se zajedno istražile i razvile inovativne ideje.

"Ovo partnerstvo je više od samo sporazuma. To je spoj akademskog znanja i vizije. Kroz ovaj Memorandum, Mašinski Fakultet i Five Grupa djeluju kao katalizatori inovacija, postavljajući temelje za buduće tehnološke proboje", izjavio je dekan Mašinskog fakulteta, prof. dr. Radoje Vujadinović, te dodao da "Napredne tehnologije koje Five Grupa donosi imaju potencijal da transformišu mnoge procese u akademskoj zajednici ali i u sektoru preduzetništva kakvo poznajemo i mi smo uzbuđeni što ćemo biti dio tog procesa."

Potpisivanje Memoranduma o strateškoj saradnji predstavlja važan trenutak za unapređenje tehnološke kulture i razvoja stručnosti u našem regionu. Mašinski fakultet i Five Grupa su spremni da zajedno oblikuju budućnost naprednih tehnologija i otvore put ka novim mogućnostima.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.