Na Mašinskom fakultetu održano predavanje na temu “Mehanika i  materijali u avijaciji”




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ass. Prof. Dr Tamer Saraçyakupoğlu, professor i rukovodilac studijskog  programa Mehatronika  na  Ataşehir Adigüzel Vocational School  u Istanbulu, je danas na Mašinskom fakultetu održao gostujuće predavanje na temu “Mehanika i  materijali u avijaciji”.  Izlaganje o razvoju avijacije, mehanici leta  i novim „pametnim“ materijalima koji će omogućiti da krila aviona mijenjaju svoj oblik prema uslovima leta, je stimulisalo slušaoce na diskusiju i pitanja na ove veoma interesantne teme.

Prof. Saraçyakupoğlu je govorio i o rastućem značaju i budućnosti avio industrije i istakao potrebe avio industrije za inženjerima mehatronike, mašinstva i elektrotehnike/elektronike.

Ass. Prof. Dr Tamer Saraçyakupoğlu je takođe i pilot. Radio je i radi na većem broju međunarodnih projekata iz oblasti vazduhoplovstva: projektovanje djelova aviona, održavanje aviona, obuke osoblja aviona (pilota, stjuarta/stjuardesa), itd. Iskusan je i u rukovođenju ovakvim projektima. Bio je član rukovodećeg tima  za održavanje nivoa ranog upozoravanja na vazduhoplovima AWACS (Airborne Warning and Control System), koji se nalazi u Brunssumu u Holandiji.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.