17.06.2017

Sastanak Organizacionog odbora 8-me međunarodne naučno-stručne konferencije IRMES 2017

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Na Fakultetu za proizvodnju i menadžment u Trebinju, u petak 16.06. održan je sastanak Organizacinog odbora 8. međunarodne naučne konferencije IRMES 2017, koja će se ove godine održati u ovom gradu, od 7-9.9. 2017. godine.
Ovogodišnja konferencija posvećena je oblasti mašinskih elemenata i sistema u energetici. Organizator konferencije je Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore. Konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom asocijacije ADEKO (Asocijacija za Dizajn, Elemente i Konstrukcije), društva koje okuplja naučnike i stručne radnike koji se bave istraživanjem u oblasti projektovanja i konstruisanja mašinskih elemenata i sistema. Koorganizatori konferencije su fakulteti sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu - Fakultet za proizvodnju i menadžment i Mašinski fakultet. Partneri konferencije su IFToMM (Internacionalna federacija za promociju nauke o mehanizmima i mašinama) i Grad Trebinje.
Današnjem sastanku su prisustvovali predsjednik asocijacije ADEKO prof. dr Radivoje Mitrović (dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu) i Predsjednik Organizacionog i Programskog odbora Konferencije prof. dr Radoslav Tomović (prodekan za NiR na Mašinskom fakultetu u Podgorici). Oni su prisutne informisali o dosadašnjim aktivnostima na organizaciji konferencije i predstavili preliminarni program rada konferencije. Osim profesora Tomovića, ispred Mašinskog fakulteta iz Podgorice, sastanku su prisustvovali i prof. dr Radoš Bulatović, prof. dr Janko Jovanović.
Sastanku je prisustvovao i gradonačelnik grada Trebinja, Luka Petrović. Energetski sektor predstavljali su: doc. dr Blagoje Šupić, izvršni direktor za ekonomsko-pravne poslove u Elektroprivredi RS, Gordan Mišeljić, generalni direktor Hidroelektrana na Trebišnjici, Ilija Tamindžija, tehnički direktor HET-a i Boro Vujičić, izvršni direktor Termoelektrane Gacko. Sastanku je prisustvovao i Marko Radić, direktor Turističke organizacije Grada Trebinja. Istaknut je značaj učešća privrednih subjekata u radu Konferencije i uopšte značaj saradnje privrede i nauke koji se posebno istakao nakon nedavne Investicione konferencije u Trebinju i planova lokalne uprave da pokrene akcije za podršku privatnog preduzetništva. Pored naučnog dijela konferencije, organizacijom i tematskog panela na ovu temu, omogućilo bi zainteresovanim stranama da podijele iskustva sa inženjerima iz regiona i istraživačima sa Fakulteta, što bi u konačnici podstaklo preduzetničku aktivnost. Gradonačelnik Petrović dao je nedvosmislenu podršku organizaciji konferencije i formulisao veoma značajne prijedloge podizanja nivoa konferencije, u cilju afirmacije resursa Grada Trebinja, šire regije i Republike Srpske u cjelini.
Ispred koorganizatora konferencije, sastanku su prisustvovali dekan sa saradnicima sa Fakulteta za proizvodnju i menadžment – prof. dr Dušan Jokanović, doc. dr Obrad Spaić, doc. dr Ljerka Jeftić i doc. dr Budimirka Marinović, kao i dekan Mašinskog fakulteta iz Istočnog Sarajeva, prof. dr Ranko Antunović. Oni su zajedno sa ostalim učesnicima definisali plan i preciznu agendu aktivnosti za uspješno organizovanje konferencije.
Na sastanku su definisani jasni ciljevi konferencije: okupljanje akademske zajednice, istraživača, inženjera i učesnika iz privrede, sa ciljem da podijele svoja iskustva i uspostave nove poslovne veze radi podsticanja bolje saradnje i privredne aktivnosti u regionu, kao i predstavljanja novih proizvoda i rješenja koja se odnose na primjenu mašinskih elemenata i sistema u energetici sa ciljem boljeg korištenja raspoloživih resursa, povećanja energetske efikasnosti i nižih troškova održavanja i proizvodnje. Posebno je dat naglasak na primjenjivost naučnih rezultata konferencije u rješavanju brojnih problema u praksi.

Definisan je i novi termin sastanka Odbora. Detaljne informacije o konferenciji mogu se vidjeti na http://www.irmes2017.ac.me.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

24.05.2018 Mašinski fakultet
NAJAVA PREDAVANJA ZA STUDENTE. >>>

16.05.2018 Mašinski fakultet

Konferencija Savremeni drumski prevoz i poslovna logistika

DETALJNIJE

24.05.2018 Mašinski fakultet

Predavanje američkog profesora Matthew John M. Krane –a 28. maja

DETALJNIJE

14.05.2018 Mašinski fakultet

Posjeta profesora i studenata Mašinskog fakulteta iz Mostara

DETALJNIJE

28.04.2018 Mašinski fakultet

Erasmus+ projekat REBUS - prvi sastanak sa studentima

DETALJNIJE

26.04.2018 Mašinski fakultet

Posjeta Industriji alata Trebinje

DETALJNIJE

17.04.2018 Mašinski fakultet

Studijska posjeta HE Piva

DETALJNIJE

10.04.2018 Mašinski fakultet

Studijska posjeta HE Perućica

DETALJNIJE

06.04.2018 Mašinski fakultet

Prezentacija Mašinskog fakulteta u gimnaziji Slobodan Škerović

DETALJNIJE

21.03.2018 Mašinski fakultet

Na Mašinskom fakultetu održano predavanje na temu “Mehanika i  materijali u avijaciji”

DETALJNIJE