OBAVEZA I UPUTSTVO ZA ELEKTRONSKO POTPISIVANJA UGOVORA O STUDIRANJU




Poštovane kolege,

Koristimo priliku da još jednom podsjetimo na obavezu potpisivanja ugovora o studiranju koja je definisana Zakonom o visokom obrazovanju i koja je preduslov za nesmetano odvijanje svih aktivnosti tokom studiranja.

U cilju povećanja efikasnosti, odnosno za studente i administraciju značajnog olakšanja sprovođenja ove aktivnosti, na Univerzitetu Crne Gore je pokrenut digitalni servis za elektronsko potpisivanje ugovora.

U cilju nesmetanog sprovođenja ove aktivnosti, studentima će u prostorijama studentske službe Mašinskog fakulteta, posebno u periodu od 04 – 11. oktobra 2023. godine, u terminu od 9 do 14 časova, biti na raspolaganju i adekvatna informatička podrška (hardver i softver) koja će omogućiti da se u nekoliko minuta, uz podršku našeg operatera, obavi potpisivanje ugovora i njegovo učitavanje na platformu „Elektronski upis“.

Naglašavamo da je obaveza studenta koji je podnio prijavu za upis elektronskim putem, prijavljivanjem kroz platformu www.upisi.edu.me da i ugovor o studiranju (kojim stiče prava i obaveze studenta) potpiše isključivo elektronskim putem, te da se obaveza ne može izvršiti neposrednim potpisivanjem štampane verzije ugovora.

U tom smislu, pozivamo sve studente koji do sada nijesu obavili ovu aktivnost, da u navedenom periodu iskoriste ove mogućnosti i efikasno sprovedu svoje neodložne obaveze.  

Srdačno,

Mašinski fakultet 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.