MEDIA 2040 - Osnaživanje mladih zagovarača za slobodu medija na Zapadnom Balkanu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Fakultet političkih nauka započeo je rad na realizaciji projekta “Mediji 2040: Osnaživanje mladih zagovarača za slobodu medija na Zapadnom Balkanu” u kojem učestvuju univerziteti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Sjeverne Makedonije i Kosova.

Kroz interaktivni i inkluzivni proces formulisali smo viziju medija 2040. godine i razgovarali o izazovima i faktorima koji nam mogu pomoći da ostvarimo viziju. Ona treba da se shvati kao opšti okvir koji zahtijeva dalje razrađivanje kako bi se uzeli u obzir specifični lokalni trendovi i nadležnosti zainteresovanih strana.

Projekat je finansiran i podržan od Ambasade Kraljevine Holandije. Podgorica je bila prva lokacija gdje su studenti druge i treće godine Studijskog programa Medijske studije i novinarstvo ispred tehničkih fakulteta i univerzitetskog Rektorata pitali studente i građane kako percipiraju medije danas, te kakva je, prema njihovom mišljenju, vizija medija kroz 16 godina.

Više informacija o samom projektu možete naći na sljedećem linku: http://medijskestudije.ff.uns.ac.rs/media2040/naslovna/activities/podgorica/



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.