Studenti u posjeti Agenciji za elektronske medije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru projekta  “Mediji 2040: Osnaživanje mladih zagovarača za slobodu medija na Zapadnom Balkanu” direktorica Agencije za elektronske medije gđa Sunčica Bakić ugostila je studente druge i treće godine studijskog programa Medijske studije i novinarstvo. Direktorica je govoreći o svojoj viziji medija do 2040. godine naglasila da vjeruje da ćemo za 16 godina i dalje imati tradicionalne medije, ali i personalizovane.

Gospođa Bakić je upoznala studente sa radom Agencije za elektronske medije, regulatorima i njihovom ulogom u pogledu zaštite slobode izražavanja. Kao jedan od najvećih izazova izdvojila je neregistrovane portale u Crnoj Gori. Studentkinjama Hristini Šuković, Jovani Dimić, Irini Marković i Sari Terzić direktorica Agencije za elektronske medije objasnila je razliku između linearnih i nelinearnih medijskih usluga koje se pružaju publici, kao i video-šeringa, odnosno platformi na kojima korisnici dijele svoj sadržaj. Na sastanku je bilo riječi o uticaju tehnologije na novinarstvo, ali i o odgovornosti za svaku napisanu riječ na društvenim mrežama.

U projektu “Mediji 2040: Osnaživanje mladih zagovarača za slobodu medija na Zapadnom Balkanu” učestvuju univerziteti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Sjeverne Makedonije i Kosova, a finansiran je i podržan od strane Ambasade Kraljevine Holandije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.