Održano gostujuće predavanje Radojice Bulatovića na FPN-u




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru predmeta Radio novinarstvo dugogodišnji novinar i bivši direktor Radija Crne Gore Radojica Bulatović održao je predavanje studentima studijskog programa Medijske studije i novinarstvo.
Dijeljeći svoje profesionalno iskustvo Bulatović je istakao ulogu dikcije u izgradnji dobrog radijskog novinara.

“Nije potrebno da novinar ima markantan glas, ali je izuzetno važno jedno, glas ne bi smio da iritira. Međutim, sve se vježba i uči, pa tako je moguće da neko ispravi svoj akcenat, tonalitet i dikciju i da bude spreman za etar”, naglasio je Radojica Bulatović.

On je studentima objasnio i određene tehnike prevazilaženja treme, ali i njegovanja govornog aparata koji je glavni alat radijskog novinara. 

Bulatović je govorio i o značaju muzike u kreiranju radijskog programa. “Džingl daje prepoznatljivu notu vašem prilogu. Ne morate uvijek da koristite one koji su svima dostupni, potrudite se da napravite nešto upečatljivo i vaše, kontaktirajte nekog prijatelja koji se bavi muzikom i zatražite pomoć”.

Radojica Bulatović upoznao je studente i sa načinom osnivanja radio stanica u Crnoj Gori, predstavivšu zakonski okvir i uslove podnošenja zahtjeva za osnivanje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.