Univerzitet Crne Gore dodjeljuje stipendije za naučnoistraživački rad u inostranstvu




Poštovani,

 

Univerzitet Cne Gore organizuje istraživačke boravke za mlade istraživače na renomiranim visokoobrazovnim, naučnoistraživačkim institucijama i visoko razvijenim kompanijama koje u svom sastavu imaju razvojno-istraživačke centre u Evropi. Boravci se organizuju u okviru programa za podršku razvoja nauke i usavršavanja kadrova na Univerzitetu Crne Gore, kao i ispunjenja ciljeva Strategije razvoja Univerziteta.

 

Studijski boravak će biti finansijski podržan stipendijom Univerziteta, za ukupno 10 aplikanata.

 

Za kratkoročne istraživačke boravke mogu aplicirati:

 

  • Studenti doktorskih studija na UCG koji nisu u radnom odnosu i nisu korisnici drugih stipendija za doktorske studije,
  • Saradnici u nastavi - studenti doktorskih studija i saradnici u nastavi sa doktoratom (ekvivalentno za saradnike u istraživanju odnosno istraživačke pozicije na UCG) i nisu korisnici drugih stipendija za doktorske studije.

 

Iznos stipendije 2500€ neto (bez obzira na dužinu boravka), podrazumijeva pokrivanje putnih troškova, smještaj i troškove života.

 

Krajnji rok za podnošenje aplikacije: 21. jul 2023.

 

Evaluaciju i rangiranje pristiglih prijava obavlja Naučni odbor Univerziteta Crne Gore. Prijave se šalju elektronskom poštom na adresu: naucniodborucg@ucg.ac.me

 

Potpunija informacija o stipendijama i načinu apliciranja dostupna je na linku: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/164829-univerzitet-crne-gore-dodjeljuje-stipendije-za-naucnoistrazivacki-rad-u-inostranstvu



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.