Obavještenje o konkursu za mobilnost studenata na Helenskom mediteranskom univerzitetu na Kritu




Po osnovu institucionalnog sporazuma za kreditnu mobilnost sklopljenog u okviru Erasmus + programa, Univerzitet Crne Gore raspisuje konkurs za razmjenu u ljetnjem semestru akademske 2022/23. godine na Helenskom mediteranskom univerzitetu na Kritu.

Za mobilnost se mogu prijavljivati studenti osnovnih i master studija, a konkusrom su predviđene TRI finansirane mobilnosti za studiranje i DVIJE za obavljanje prakse/stažiranja u trajanju do 5 mjeseci u zavisnosti od programa mobilnosti.

 

Za prijavu je potrebno podnijeti sljedeća dokumenta:

  1. Uvjerenje o prosječnoj ocjeni prevedeno na engleski jezik
  2. Kopija posljednje diplome (ukoliko je ima)
  3. Potvrdu o studiranju prevedenu na engleski jezik
  4. Dokaz o znanju engleskog jezika
  5. CV u Europass formatu motivaciono pismo na engleskom jeziku
  6. Predlog Ugovora o učenju (sa prodekanom u čijoj je nadležnosti međunarodna saradnja sastaviti listu predmeta koji će se slušati na univerzitetu domaćinu; Ugovor je sklon izmjenama, ali u fazi prijave je potrebno napraviti inicijalni predlog) - Akademsku ponudu potražiti u prilogu objave.
  7. Dokumentovane vannastavne aktivnosti (ukoliko ih ima): međunarodni studentski skupovi, aktivnosti studentskih organizacija, stručna usavršavanja, pohađanje ljetnjih škola, volontiranje...
  8. Kopija pasoša
  9. Izjava o dosadašnjem učešću u programima mobilnosti (da li je student učestvovao, koliko puta u toku trenutnog nivoa studija i u kojim programima)
  10. Ukoliko je je kandidat student sa invaliditetom, dostaviti potvrdu ili naglasiti prodekanu

U fazi prijave prevod dokumentacije na engleski jezik ne mora biti ovjeren od strane sudskog tumača.

NapomenaStudentima se preporučuje da posjete veb-sajt univerziteta, kako bi već u fazi prijave napravili izbor predmeta koje će slušati i polagati na stranom univerzitetu, i koji će im biti priznati po povratku na matični fakultet.

Prije odlaska na mobilnost studenti moraju imati Ugovor o učenju sastavljen u saradnji sa prodekanom za međunarodnu saradnju odnosno nastavu i potpisan od strane istog.

Više informacija možete da pronađete na sljedećem linku: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/19379/objava/152125-helenski-univerzitet-na-kritu-rok-22-novembar-2022

Krajnji rok za dostavljanje dokumentacije fakultetima je 22. novembar 2022. godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.