Prof. dr Saša Milić učestvovao je na Trećem kongresu pedagogoga u Zagrebu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prof. dr Saša Milić učestvovao je na Trećem kongresu pedagogoga u Zagrebu, pod nazivom Pedagogija u vremenu promjene, koji se održao 13. i 14. septembra. Kongres je imao međunarodni karakter, a održao se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, minstarke znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženke Divjak kao i direktorice Agencije za odgoj i obrazovanje, prof. Jadranke Žarković Pečeković, a u organizaciji Hrvatskog pedagogijskog društva.

Kongres je okupio oko četrdeset govornika, koji su uzeli učešće kroz veći broj plenarnih izlaganja, panel diskusija i predstavljanja knjiga, i preko 300 učesnika. Razmatrao se veliki broj aktuelnih pedagoških pitanja, među kojima i pitanja evropske dimenzije u obrazovanju, mogućnosti pedagoške autnomije, ravnopravnosti i jednakosti u odgoju i obrazovanju, redefinisanja vaspitnih funkcija porodice, novih pogleda na djetinjstvo i rani odgoj i obrazovanje, kulture vaspitno-obrazovne ustanove, pedagoškog vođenje vaspitno-obrazovne ustanove i slično.

Prof. Saša Milić je, ispred Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, bio jedan od šest plenarnih predavača na Kongresu. Prvog dana Kongresa imao je izlaganje na temu Globalizacija i obrazovanje, problematizujući pitanja znanja, učenika i nastavnika i savremene škole u kontekstu globalizacije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.