Literatura, nastavna sredstva i praksa




U sklopu Filološkog fakulteta nalazi se biblioteka sa čitaonicom, koja raspolaže velikim brojem knjiga na njemačkom jeziku i prevedenim djelima pisaca sa njemačkog govornog područja. U seminarskoj biblioteci Studijskog programa nalazi se dodatna stručna literatura iz oblasti metodike nastave, njemackog jezika, lingvistickih disciplina, nauke o književnosti, ali i beletristrika
i filozofska literatura na njemačkom jeziku. Enciklopedije, rječnici, leksikoni neophodni u nastavi njemačkog jezika i književnosti, te zbirke DVD-a i CD-a studentima su stalno na raspolaganju.

Fakultet je pokriven bežičnim internet signalom, ima savremeno opremljene kompjuterske učionice i posjeduje savremenu opremu za izvođenje nastave jezika.

Novim nastavnim programom na osnovnim studijama, u okviru predmeta Prevođenje, predviđena je stručna praksa kod poslodavaca u orgnaizcijama kulture, u turizmu ili medijima. Na nastavničkom master studiju, u okviru metodike nastave, predviđeno je hospitovanje i držanje nastave njemačkog jezika u osnovnim i srednjim školama pod nadzorom mentora i nastavnika, te istraživačka praksa u bibliotekama i institucijama kulture.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.