Oblici organizovanja nastave na studijskom programu Film i mediji




 

Na osnovu upita nastavnicima koji realizuju nastavu u ljetnjem semestru studijske 2019/20 godine, a na osnovu preporuka UCG i dopisa Dekanata FDU, prosljedjujem vam oblike održavanja nastave koji će slijediti postojeći raspored, tj. predviđene termine nastave:

                 

  1. Nastava na Prvoj godini:

 

  • Osnovi filmske režije, Osnovi filmske produkcije, Istorija filma II, Istorija crnogorske kultureII realizovaće se se putem interneta (Mejla), upotrebom video platforme (Skype), Zoom aplikacije u formi online predavanja, kao i korišćenjem Viber grupne komunikacije i to kao grupna i individualna nastava u odnosu na pojedinačne dogovorene i nove zadatke studenata.

 

  • Engleski jezik II i Istorija umjetnosti II putem postavljanja nastavnih materijala na stranici predmeta na sajtufa kulteta, tj. UCG

 

  1. Nastava na Drugoj godini:

 

  • Filmska režija – kratki film II, Filmski scenario II, Filmska produkcija, kratki film II, Istorija filma IV, MontažaII, Filmska kamera II kao i izborni predmeti realizovaće se putem interneta (Mejla), upotrebom video platforme (Skype), Zoom aplikacije u formi online predavanja, kao i korišćenjem Viber grupne komunikacije i to kao grupna i individualna nastava u odnosu na pojedinačne dogovorene i nove zadatke studenata.

 

  • Praktičan rad kao dio relaziacije ispitnog projekta - filma, vezan za predmete fimska režija i filmska produkcija (snimanje i postprodukcija) odlaže se zbog nastalih okolnosti, i realizovaće se odmah po prekidu preventivnih i drugih mjera. Praktičan rad kao dio nastavnog procesa u ovom trenutku realizovaće se putem praktičnih zadataka dostupnih na online platformi u oblasti filma i medija, praćenjem dostupnog materijalanainternetu, ažuriranihi od strane selektora svjetskih festivala, koji su dio arhive napravili dostupnom preko različitih linkova i adresa o kojima su student već informisani.

 

  1. Nastava na trećoj godini:

 

  • Nastava iz predmeta engleski jezik VI održaće se po nastavnom planu i programu dostupnom na sajtu kao i nastava iz prehodnih godina. Istorija CG i Yu filma II, Psihologija II, Teorija medija II, Engleski jezik, kao i predmeti unutar modula (Filmska produkcija – završni rad, Produkcija u digitalnim i novim medijima II, Menadžment u kulturi II, Filmska režija-projekat II, Tv režija, Montaža IV, TV režija II, Filmski scenario–projekat II, Kreativno pisanje za tv formate i serije, Svjetska književnost II realizovaće se putem interneta (Mejla), upotrebom video platform (Skype), Zoom aplikacije u formi online predavanja, kao i korišćenjem Viber grupne komunikacije i to kao grupna i individualna nastava u odnosu na pojedinačne zadatke studenata.

 

 

Napomena: Realizacija završnog ispitnog rada iz modula filmska režija planirana je za maj i jun, ali imajući u vidu specifičnost procesa (faza predprodukcije, produkcije - snimanja, i postprodukcije) kao i novonastalu situaciju, moguće je da će termini biti promijenjeni.

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.