Studijska posjeta Univerzitetu u Kamerinu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predstavnici Univerziteta Crne Gore, Pomorskog fakulteta Kotor i Instituta za biologiju mora, članovi radnog tima na projektu SeaComp učestvovali su u studijskoj posjeti partnerskoj instituciji iz Italije, Univerzitetu u Kamerinu u periodu od 06. decembra do 09. decembra 2023. godine.

Tokom trajanja studijske rukovodilac projektnog tima, prof. dr Danilo Nikolić zajedno sa istraživačima na projektu, dr Anom Pešić i mr Radmilom Gagić prisustvovali su projektnom događaju organizovanom 07. decembra 2023. godine pod nazivom “Održivi kompoziti od odpada iz mora” (eng. “Sustainable composites from sea waste”). Tom prilikom su predstavljeni rezultati istraživačkih aktivnosti realizovanih tokom prve projektne godine, trendovi i rezultati istraživanja na temu primjene održivih kompozitnih materijala od otpada iz mora i potencijali za buduće naučnoistraživačke projekte u ovoj oblasti.

Nakon održanih prezentacija realizovan je obilazak inovativne laboratorije “Marche Applied Research Laboratory for Innovative Composites – Marlic” za posjetioce događaja. Tom prilikom su predstavljeni glavne aktivnosti i oprema koja se koristi u svrhe istraživanja karakteristika inovativnih kompozitnih materijala i razvijanja novih materijala sa unaprijeđenim svojstvima.   

Tokom studijske posjete predstavnici partnerskih institucija iz Italije i Crne Gore razgovarali su o statusu projekta i analizirali realizovane projektne aktivnosti i postignute rezultate tokom prve projektne godine. Takođe, razmatrali su i mogućnosti i pravce istraživačkog rada za narednu projektnu godinu. Pored implementacionih aktivnosti tema sastanaka bili su i upravljanje projektom, administracija i obavezno godišnje izvještavanje.    

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.