Međunarodna škola biofizike "Akademik Radoslav K. Andjus" (NERKA)




U Institutu za biologiju mora, u periodu od 06. do 08. oktobra 2018. godine održaće se Međunarodne škole biofizike „Mehanobiologija“.

Međunarodna škola biofizike  "Akademik Radoslav K. Andjus" (NERKA) osnovana je u čast profesora R.K. Andjusa (1926.-2003.) međunarodno priznatog naučnog radnika Univerziteta u Beogradu, član crnogorske i srpske akademije nauka i umjetnosti i jedan od osnivača Instituta za biologiju mora u Kotoru. 

Image

Školu tradicionalno organizuje Društvo biofizičara Srbije uz pomoć Međunarodne zajednice za čistu i primjenu biofiziku  (IUPAB), Društva biofizičara, Zajednice evropskih društava biofizike (EBSA) i Međunarodne organizacije za istraživanje mozga (IBRO).

 

Svaka škola ima posebnu temu, a tematski cilj ove škole je pokriti temu mehanobiologije iz jonskih kanala na biomaterijale u životinjskim i biljnim sistemima, kao i upoznati studente s biofizikalnim tehnikama analize.

Školi će značajan doprinos dati i predavači iz cijelog svijeta: SAD-a, Japana, Velike Britanije, Grčke, Francuske, Mađarske, Italije Španije i Srbije.

Više na: http://clm.bio.bg.ac.rs/2018/04/04/nerka7-mechanobiology/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.