Potpisan Memorandum o saradnji između PMF-a i Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U Rektoratu Univerziteta u Beogradu potpisan je Memorandum o saradnji između Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore i Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Memorandum su potpisali prof. dr Vladimir Božović, rektor Univerziteta Crne Gore i prof. dr Vladan Đokić, rektor Univerziteta u Beogradu, kao i dekani prof. dr Zoran Rakić, dekan Matematičkog fakulteta u Beogradu i prof. dr Miljan Bigović, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Dekani su naglasili da će potpisivanje Memoranduma omogućiti još snažniju međusobnu suradnju između dva fakulteta, promociju nastavnih i naučno-istraživačkih aktivnosti, kao i međunarodnu prepoznatljivost. Glavni cilj potpisivanja Memoranduma je uspostavljanje naučne, stručne i tehničke saradnje između ta dva fakulteta u područjima od zajedničkog interesa, kao i definisanje okvira, načela i modaliteta uzajamne saradnje kako bi se postigla efikasnija i potpunija realizacija.

Potpisivanju memoranduma su prisustvovali i koordinatori Matematičkog fakulteta za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu, prof. dr Zorica Stanimirović i prof. dr Dragana Ilić, kao i prodekani za nastavu oba fakulteta: prof. dr Miloš Arsenović i doc. dr Nikola Konatar. Na sastanku delegacija dva fakulteta bilo je riječi i o zajedničkim istraživačkim aktivnostima, organizovanju zajedničkih konferencija i razmjeni nastavnog osoblja i studenata.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.