Потписан Меморандум о сарадњи између Природно-математичког факултета Универзитета Црне Горе и Универзитета у Београду - Биолошког факултета




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prepoznajući značaj i benefite koji se ostvaruju kroz međusobnu saradnju fakulteta, promociju nastavnih i naučno-istraživačkih aktivnosti i međunarodnu prepoznatljivost, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore i Biološki fakultet Univerziteta u Beogradu potpisali su Memorandum o saradnji
 
Memorandum su u Botaničkoj bašti u Beogradu potpisali dekan Prirodno-matematičkog fakulteta prof. dr Miljan Bigović i dekan Biološkog fakulteta prof. dr Ljubiša Stanisavljević.
 
Dekani su istakli da je potpisivanjem ovog dokumenta stvoren okvir za još snažniju saradnju između dva fakulteta, koja obuhvata uspostavljanje naučne, stručne i tehničke saradnje kroz razmenu studenata svih nivoa akademskih studija, razmenu akademskog, naučnog, stručnog i nenastavnog osoblja, zajedničke istraživačke i druge aktivnosti.
 
Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su i prodekani Biološkog fakulteta prof. dr Tijana Cvetić Antić, prof. dr Predrag Vujović i prof. dr Miroslav Živić, upravnica Instituta za botaniku i Botaničke bašte Jevremovac prof. dr Gordana Simić Subakov, kao i prodekan za nastavu Prirodno-matematičkog fakulteta doc. dr Nikola Konatar.

Nakon potpisivanja memoranduma su upriličeni razgovori oko daljih aktivnosti u saradnji dvije institucije a potom i posjeta stakleniku, herbarijumu i samoj botaničkoj bašti, gdje je upravnica Simić-Subakov prezentovala mali dio izuzetno bogate i vrijedne zbirke koja se u bašti nalazi.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.