Gostovanje predstavnica Prirodno-matematičkog fakulteta u emisiji E-uživo




Gostovanje predstavnica Prirodno-matematičkog fakulteta u emisiji E-uživo

Prodekanica za nauku i međunarodnu saradnju Prirodno-matematičkog fakulteta prof. dr Nataša Raičević i studentkinja druge godine studijskog programa Biologija Staša Šoškić gostovale su 9. aprila u emisiji E-uživo na Televiziji E.

Prof. dr Raičević je započela razgovor osvrtom na svoj dosadašnji plodan rad i ljubav prema fizici i naučnom i profesionalnom putu koji je iza nje. Naša studentkinja Staša Šoškić je približila studiranje na studijskom programu Biologija budućim studentima, stavljajući u prvi plan ljubav prema biologiji i daljem napredovanju u oblasti humane biologije. 

Predstavnice našeg fakulteta su govorile i o studijskim programima na Prirodno-matematičkom fakultetu, upisu, prednostima i uslovima studiranja na našem fakultetu i mogućnostima zapošljavanja nakon završenih studija. Dat je i osvrt na trenutno stanje u nastavi predmeta iz oblasti matematike i prirodnih nauka u osnovnim i srednjim školama, kao i nedostatku stručnog kadra za izvođenje nastave iz ovih oblasti i problemima koje to izaziva.

Promovisana je i Olimpijada znanja, takmičenje sa sada već dugom tradicijom, čiji je jedan od organizatora Prirodno-matematički fakultet, a koje ima za cilj popularizaciju matematike i prirodnih nauka. 

Gostovanje možete pogledati na linku.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.