Biotehnički fakultet dobitnik još jedne zlatne medalje za kvalitet vina




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Biotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore dobitnik je zlatne medalje  za kvalitet, na 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Nagrada je uručena za vrhunsko crveno vino Vranac Biotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore - berba 2019.

„Ovo važno priznanje na najvećoj i najznačajnijoj smotri pojoprivrede na Balkanu i Jugoistočnoj Evropi i jednom od deset najvećih sajmova Evrope još jedna je potvrda vrhunskog kvaliteta vina Biotehničkog fakulteta i nagrada za ogromni trud i znanje koje se decenijama ulaže u ovu proizvodnju“, kazala je dekanka Biotehničkog fakulteta prof. dr Božidarka Marković.

Ona je dodala da osvajanjem nove medalje vino Vranac Biotehničkog fakulteta nastavlja svoj zlatni niz na domaćoj i međunarodnoj vinskoj sceni. U posljednjih 15 godina, vina iz gotovo svih berbi  dobitnici su  zlatnih medalja i pehara na prestižnim međunarodnim sajmovima. 

Na svečanoj ceremoniji dodjele, vrijednu nagradu je, u ime Biotehničkog fakulteta UCG, preuzela  doc. dr Danijela Raičević, rukovodilac proizvodnje.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, održan je od 21. do 27. maja 2022. godine.

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.