Dani nauke i inovacija 2023 - Otvorene laboratorije Biotehničkog fakulteta




Dani nauke i inovacija 2023 - Otvorene laboratorije Biotehničkog fakulteta

U okviru manifestacije Dani nauke i istrazivanja Biotehnički fakultet poziva sve đake, buduće i sadašnje studente i druge zainteresovane da posjete NAŠE LABORATORIJE,  upoznaju sa naučnim i stručnim radom u skoro svim oblastima poljoprivrede i proizvodnje hrane. Posjetiocima će biti otvorene brojne specijalizovane laboratorije (za mljekarstvo, nematologiju, virusološka laboratorija, agrohemijska laboratorija, laboratorijaza zaštitu bilja, za sjeme i sadni materijal, laboratorija za hranu i hraniva, za molekularnu genetiku, enološka laboratorija i laboratorija za istraživanja u šumarstvu, kao i vinski podrum i ogledno imanje).

Cilj ove manifestacije je da se školska i druge populacije bliže upoznaju sa laboratorijskim tehnikama, obuhvatom naučnog i stručnog  rada u poljoprivredi kao permanentnim zadatkom Biotehničkog fakulteta, kao i jačanje interesovanja potencijalnih mladih naučnika za učenje i implementacijom novih znanja kreirati odgovore na nove izazove u održivoj poljoprivredi i proizvodnji hrane.

Manifestacija "Otvorene laboratorije Biotehničkog fakulteta’’ biće organizovana 29.09.2023. godine u period od 09 do 16h.

Dobro nam došli!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.