Za svjetsko znanje siguran korak: Fakultet za sport i fizičko vaspitanje




Za svjetsko znanje siguran korak: Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Bavljenje fizičkom aktivnošću sinonim je zdravog života, a primjena akademskih znanja o sportu, zdravim stilovima života i sportskim naukama, kroz kombinaciju teorije i prakse,  jedan je od preduslova unapređenja kvaliteta života i obrazovanja u navedenoj oblasti.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje upisuju kreativni, sposobni i zdravi studenti i studentkinje koji žele svestran razvoj ličnosti uz moto „Zdravlje i znanje“. Ponudom atraktivnih sadržaja kao što su skijanje, plivanje, aktivnosti u prirodi, kolektivni sportovi sa loptom, borilački sportovi, gimnastika, atletika i plesovi, daje se prilika mladim ljudima da pored izučavanja teorije, obavljaju veliki dio praktične nastave i budu u potpunosti spremni za svoje buduće zanimanje.

Fakultet raspolaže sa Centrom za dijagnostikovanje u sportu, internet salom, sportskom bibliotekom, studentskim klubom, amfiteatrom, učionicama, savremenim kabinetima i obrazuje nastavnike i istraživače, sportske novinare i trenere, koji su prepoznati u zemlji i svijetu. 

Više informacija o Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje možete naći na internet stranici Studentski informator - Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, dok informacije o upisu možete pronaći na Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upis i procedure.

Da li ste čuli i našu poslednju novost: Za maturante koji upišu Univerzitet Crne Gore obezbijeđeni su čitači za lične karte.

Više o upisu saznajte i u video prilogu emisije: Jutarnji program Dobro jutro Crna Goro: Fakultet za sport i fizičko vaspitanje otvara vrata brucošima



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.