Na Građevinskom fakultetu održan cluster sastanak „Zelena tranzicija u crnogorskom sistemu visokog obrazovanja”




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Nacionalna Erasmus+ kancelarija u Crnoj Gori je organizovala, a Građevinski fakultet bio je domaćin cluster sastanka pod nazivom „Zelena tranzicija u crnogorskom sistemu visokog obrazovanja”.  Događaj je okupio koordinatore Erasmus+ projekata Izgradnje kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja koji se sprovode na svim univerzitetima u Crnoj Gori, a orijentisani su na zelenu ekonomiju. Sastanku su prisustvovali i neakademski partneri koji učestvuju u ovim projektima.

S obzirom da je zelena ekonomija jedan od ključnih prioriteta novog ciklusa programa Erasmus+, cilj ovog cluster sastanka bio je razmatranje institucionalnih pristupa “zelenim” inicijativama na crnogorskim ustanovama visokog obrazovanja. Poseban fokus stavljen je na  Erasmus+ projekte i na na već ostvarene i očekivane rezultate i uticaj ovih projekata na sistem visokog obrazovanja u Crnoj Gori.

U uvodnom dijelu sastanka, prisutnima su se obratili: doc. dr Marija Jevrić sa Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i Vanja Drljević, direktorka Nacionalne Erasmus+ kancelarije, koje su istakle značaj ove teme, kao i značaj Erasmus+ projekata koji su usmjereni na ovu oblast.

Predstavljeni su Erasmus+ projekti Izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju koji su orijentisani na zelenu ekonomiju: 

https://www.smartwb.ucg.ac.me/news.php?type=news&id=32



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.