Fakulteti u Kotoru zajednički obilježili Dan studenata




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Obilježavanje Dana studenata, 04. april, bio je povod da se okupljeni studenti Fakulteta za pomorstvo i Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, prisjete hrabrosti Žarka Marinovića, ubijenog od strane profašista u aprilskom štrajku studenata. Prisutnim studentima, koji su se nakon više godina objedinili na Fakultetu za pomorstvo, obratili su se: dekan Fakulteta za turizam i hotelijerstvo prof. dr Tatjana Stanovčić, dekan Fakulteta za pomorstvo doc. dr Špiro Ivošević,  predstavnici studentskih organizacija oba fakulteta Amar Rastoder i Mirko Vujičić.

Dekan Fakulteta za turizam i hotelijerstvo prof. dr Tatjana Stanovčić, u svojoj čestitci studentima je poručila: „Naše sjutra zavisi jedino i isključivo od vas, a mi kojima je pripala čast i odgovornost da vas za to sjutra pripremimo, nadamo se da smo dorasli tom izazovu i nastojimo da vas opremimo znanjem i vještinama, koje će vam biti od značaja kako u karijeri, tako u životu uopšte“.

U danu kada se obilježava sve ono najbolje: mladost, znanje, želje i nade, poruka dekanice Stanovčić sadašnjim i budućim studentima bi glasila: „Iskoristite ove godine da se naoružate znanjem, iskustvima, prijateljstvima, idejama. Uživajte u studentskim danima, a u nama ćete uvjek imati oslonac i podršku za studentske inicijative i projekte“.

Dekan Fakulteta za pomorstvo, doc. dr Špiro Ivošević, poručio je studentima da nastave da se trude i rade na unapređenju svog znanja, dok će se nastavnici, saradnici i menadžment Fakulteta truditi da im obezbijede što je moguće bolje uslove studiranja, više praktične nastave, mobilnosti, a sve u cilju usaglašavanja stečenog visokoškolskog obrazovanja sa tržištem rada koje se stalno mijenja i traži novine.

Okupljenim studentima, na jednom od najstarijih fakulteta u Crnoj Gori, sa tradicijom dugom 59 godina, Fakultetu za pomorstvo, dekan pomenutog Fakulteta, doc. dr Špiro Ivošević poručio je: „Ulažući stalne napore u pružanju kvalitetnog obrazovanja i doprinoseći razvoju i napretku društva u cjelini Pomorski fakultet je iznjedrio veliki broj stručnjaka iz oblasti pomorstva“. Takođe, dekan Ivošević je izrazio zadovoljstvo nastavnim, naučnim  i stručnim dostignućima Fakulteta ne samo na nivou države, već i u širem okruženju.

Predstavnici studentskih organizacija Amar Rastoder i Mirko Vujičić, čestitali su svojim kolegama Dan studenata  i zahvalili dekanima, koji uvijek imaju sluha za projekte, zahtjeve i probleme studenata. U svom obraćanju, predstavnici studentskih organizacija napomenuli su da je cilj njihovog postojanja poboljšanje studentskog standarda i kvaliteta obrazovanja, kroz razne nastavne i vannastavne aktivnosti, uz poruku da: „Bolje sjutra nije ostvarivo bez progresivne i proaktivne studentske populacija koja je spremna da se nosi sa problemima savremenog društva“.

Na svečanosti povodom Dana studenata, održanoj na Fakultetu za pomorstvo, prisutni su mogli uživati u kulinarskim specijalitetima studenata II godine Hotelijerstva koji su pod vođstvom prof. dr Save Janićevića pripremili Gastro izložbu.

Upravo na Dan studenata organizovan je i Info dan za buduće studente Pomorskog fakulteta i Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, u znak dobrodošlice svima, koji svoje obrazovanje žele da nastave na pomenutim institucijama.

Svim crnogorskim studentima upućujemo čestitke povodom Dana studenata, uz želju da zajedničkim radom doprinesemo poboljšanju obrazovanja i statusa studenata!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.