PORTS projekat - Održan predprojektni sastanak u Tarantu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore, Pomorski fakultet Kotor učestvuje u projektu pod nazivom „Partnerstvo u nagledanju i proučavanju novih ruta i transnacionalnih pomorskih koridora”(eng. Partnership for the Observation and study of new Routes and Transnational Sea-highways, akronim: PORTS). Realizacija PORTS projekta je započela 15.03.2018. godine i trajaće do 14.03.2020. godine. Ovaj projekat se finansira od strane EU-IPA fondova kroz program Interreg CBC Italija-Albanija-Crna Gora 2014-2020.

S tim u vezi je 9. maja 2018. godine u Tarantu, Italija, održan predprojektni sastanak PORTS projektnog tima koji je označio i početak realizacije ovog projekta organizovanog od strane koordinatora GE.IN.LOGISTIC iz Taranta, Italija. Ovom sastanku je prisustvovala MSc Maja Škurić ispred Univrziteta Crne Gore, Pomorskog fakulteta Kotor.

Predprojektni sastanak je organizovan u dvije sekcije i obuhvatio je niz tačaka, kao što su:

-  Pozdravni govor predstavnika parnterskih institucija na projektu,

-  Predstavljanje partnerskih institucija na projektu,

-  Tehnički dio na kojem su razmatrane aktivnosti na projektu, uključujući: radni plan projekta, elaboracija radnih paketa i organizacija okruglih stolova,

-  Projekt menadment,

-  Finansijski menadžment i izvještavanje,

-  Komunikacija,

-  Diskusija.

Takođe, na ovom radnom sastanku su obavljene i dodatne konsultacije sa predstavnicima partnerskih institucija na projektu i predložen je termin održavanja sljedećeg radnog sastanka u Draču, Albanija, u junu mjesecu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.