Održano gostujuće predavanje studentima Pomorske elektrotehnike




Oficir elektrotehnike na brodovima za kružna putovanja morem kompanije Royal Caribbean International, MSc Nikola Marvučić iz Bara je u utorak, 24. oktobra 2017. godine, na poziv doc. dr Tatijane Dlabač, rukovodioca novog, akreditovanog akademskog studijskog programa Pomorska elektrotehnika, održao gostujuće predavanje za studente prve godine na temu Pozicija oficira elektrotehnike na brodovima za kružna putovanja morem.

Tom prilikom je kolega Marvučić ukazao na specifičnosti opreme sa kojom se svakodnevno susreće na brodu, kao i uređaja iz elektronike, elektrotehnike, visokog napona, energetske elektronike, telekomunikacija i ostalog. Takođe, studenti su se upoznali sa uslovima zapošljavanja na navedenoj kompaniji kao i zahtjevima i obavezama koje sam poziv oficira elektortehnike nosi. Kolega Marvučić je studentima prenio dio svojih praktičnih iskustava vezanih za poziciju oficira elektrotehnike na brodu i savjetovao im da se što više usavršavaju i da ulažu u svoje znanje kako bi bili u prednosti prilikom zapošljavanja. Pored unapređenja znanja iz stručnih predmeta, studentima je neophodno znanje engleskog jezika kao službenog jezika na brodu, istakao je na kraju.

Nikola Marvučić je završio osnovne i master studije na Odsjeku za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, studij Elektrotehničke i komunikacijske tehnologije u pomorstvu.  Bio je angažovan u svojstvu stručnog saradnika na Pomorskom fakultetu Kotor na elektrotehničkoj grupi predmeta, nakon  čega se ukrcao, prvo kao kadet, a zatim stekao zvanje trećeg, pa drugog oficira elektrotehnike na kompaniji Royal Caribbean International.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.