Potpisan Sporazum o saradnji sa Changzhi Medicinskim fakultetom




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Sporazum o saradnji  Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i Changzhi Medicinskog fakulteta potpisali su juče v.d. dekan Medicinskog fakulteta dr Miodrag Radunović i prof. Zheng Jianzhong, predsjednik Changzhi Medicinskog fakulteta.  Sporazumom je ozvaničena saradnja dvije institucije visokog obrazovanja na polju nauke, obrazovanja i akademskih razmjena.

Za prethodno održanim okruglim stolom sa predstavnicima kineske delegacije diskutovane su mogućnosti koje mogu proizaći iz potencijalnih kolaborativnih projekata.

Kineska delegacija se prethodno sastala i sa rektorom Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilom Nikolićem. On je predstavio UniverziImagetet Crne Gore i ukazao na važnost saradnje u oblasti medicine, na obostranu korist, imajući u vidu tradiciju i iskustvo Kine na ovom naučnom polju.

U kineskoj delegaciji, koja na poziv Medicinskog fakulteta boravi u Crnoj Gori, od 15. do 18. oktobra, bili su i profesor Li Hongzhuo, direktor Odeljenja za ortopediju, i zamjenik sekretara Partijskog odbora Heping bolnice koja je nastavna baza Changzhi Medicinskog fakulteta.

Rektoru Univerziteta Crne Gore kineska delegacija predstavila Changzhi Medicinski fakultet. Fakultet ima oko 10 000 studenata, a nalazi se  u višemilionskom gradu Changzhi, oblast Shanxi.  Osnovan je 1946. godine.

Sastanku sa Rektorom, prisustvovala je i prorektorica prof. dr Nataša Kostić.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.