Za svjetsko znanje siguran korak: Pomorski fakultet Kotor




Za svjetsko znanje siguran korak: Pomorski fakultet Kotor

Pomorski fakultet Kotor savremena je visokoškolska ustanova Univerziteta Crne Gore, koja u skladu sa međunarodnim standardima i konvencijama Međunarodne pomorske organizacije obrazuje i obučava buduće profesionalce za dostizanje najviših pozicija na brodu i za rad u institucijama i kompanijama vezanim za pomorsku privredu.

Kroz redovno studiranje, studenti imaju privilegiju da uče od iskusnih stručnjaka iz pomorske privrede i usvajaju praktične savjete za svoj budući poziv, a veliki broj svršenih studenata ovog fakulteta danas su uspješni oficiri i stručnjaci na svjetskom pomorskom tržištu.

U obrazovnom radu fokus je stavljen ne samo na teorijsku nastavu, već i na praktičnu obuku koju izvode stručnjaci iz prakse na savremenim simulatorima, u laboratorijama, radionicama, na školskom brodu „Jadran”, u savremenim marinama.

Kao i na svim fakultetima i na Pomorskom fakultetu Univerziteta Crne Gore finansiranje studenata je iz budžeta Crne Gore, što znači da je školovanje u potpunosti besplatno, kako za domaće tako i za studente iz inostranstva.

Više informacija o Pomorskom fakultetu Kotor možete naći na internet stranici Studentski informator – Pomorski fakultet Kotor dok informacije o upisu možete pronaći na Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upis i procedure.

Da li ste čuli i našu poslednju novost: Za maturante koji upišu Univerzitet Crne Gore obezbijeđeni su čitači za lične karte.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.