Upravni odbor Univerziteta Crne Gore sjutra o kandidatu za novog rektora




Upravni odbor Univerziteta Crne Gore sjutra o kandidatu za novog rektora

Članovi Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore izjasniće se sjutra tajnim glasanjem o Programu razvoja Univerziteta Crne Gore za mandatni period 2017. – 2020. godine kandidata za izbor rektora prof. dr Danila Nikolića. Program i kandidaturu prof. dr Danila Nikolića prethodno je podržao Senat Univerziteta Crne Gore i uputio Upravnom odboru na odlučivanje.

Podsjetimo, Upravni odbor Univerziteta Crne Gore donio je 17. oktobra Odluku o raspisivanju konkursa za izbor rektora Univerziteta Crne Gore, koji je u jednom štampanom mediju objavljen dva dana kasnije, 19. oktobra.

Upravni odbor je, potom, na sjednici održanoj 8. novembra imenovao izbornu komisiju za sprovođenje postupka izbora rektora Univerziteta Crne Gore u sastavu prof. dr Gordana Paović-Jeknić, prof. mr Miran Begić, Vladan Joković, dr Milanko Damjanović i Vasilije Ivanović.

Komisija je, u skladu sa Statutom, 21. novembra, nakon što je utvrdila da se na konkurs prijavio jedan kadindat - prof. dr Danilo Nikolić, kao i da su ispoštovane sve propisane procedure, dostavila izvještaj Senatu.        

Senat je na sjednici održanoj 24. novembra podržao Program razvoja Univerziteta Crne Gore za mandatni period 2017. – 2020. kandidata za izbor rektora prof. dr Danila Nikolića. Time su se stekli uslovi za izjašnjavanje Upravnog odbora o kandidaturi prof. dr Danila Nikolića.

Sjutrašnjoj sjednici Upravnog odbora prisustvovaće, po pozivu, dekani i direktori organizacionih jednica.

Prof. dr Danilo Nikolić redovni je profesor Univerziteta Crne Gore. U dva mandata biran je za dekana Pomorskog fakulteta u Kotoru, dugogodišnji je član Senata Univerziteta Crne Gore i član Savjeta za visoko obrazovanje.

Od 3. oktobra ove godine vršilac je funkcije rektora Univerziteta Crne Gore.    



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.