08.05.2017

Skupština ESU dogodine u Budvi


Studentski parlament Univerziteta Crne Gore biće domaćin zasijedanja Skupštine Evropske studentske unije (ESU) u novembru 2018, odlučeno je na sjednici ESU na Malti.

Najveći događaj iz oblasti visokog obrazovanja i studentskih prava, koji okuplja lidere nacionalnih studentskih unija iz 38 država, organizovaće se u Budvi.

„Organizacija tako prestižnog i masovnog događaja ujedno je i čast i izazov za Studentski parlament UCG”, kazala je predsjednica Studentskog parlamenta UCG Sara Arianna Serhatlić, navodeći da krovna organizacija studenata državnog univerziteta očekuje punu podršku UCG i nadležnih državnih organa u realizaciji tog projekta, koji će donijeti brojne šanse crnogorskim studentima i samoj državi.

„Izuzetno je pohvalno što Studentski parlament UCG, kao jedan od najmlađih članova ESU-a, pokazuje ozbiljnost i posvećenost unaprijeđenju statusa prava studenata i u tome će uživati punu podršku ESU-a. ESU se raduje Skupštini koju će organizovati Studentski parlament UCG”, izjavila je aktuelna predsjednica Evropske studentske unije Lea Majster, saopšteno je iz Studentskog parlamenta.

Skupština ESU-a je najmasovniji događaj krovne organizacije studenata Evrope i održava se dva puta godišnje. Gotovo 200 studenata iz čitave Evrope boraviće u Crnoj Gori, diskutovati o aktuelnim trendovima i pravcima razvoja studentskog aktivizma i visokog obrazovanja na evropskom kontinentu.

“Studentski parlament Univerziteta Crne Gore je punopravni član ESU-a od maja 2016. i aktivno je uključen u radte organizacije koja zastupa interese oko 15 miliona studenata Evrope. Samo godinu kasnije stiglo je veliko priznanje ESU-a u vidu iskaza pune podrške koju Studentski parlament UCG uživa u ESU-u, kao i ocjene da ima kapacitet da realizuje tako veliki projekat”, istakli su iz Parlamenta.

Kako su kazali, na Skupštini ESU-a na Malti donijete su brojne važne odluke koje se odnose na pravce djelovanja ESU-a prema organima Evropske unije, odnosno za oblike i načine zastupanja studentskih interesa pri tijelima u Briselu, u trenucima brojnih izazova na evropskom prostoru visokog obrazovanja.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

12.01.2018 Rektorat

Dobra saradnja Univerziteta Crne Gore i Ministarstva kulture

DETALJNIJE

28.12.2017 Rektorat

Na svečanoj sjednici Senata nagrađeni najbolji studenti i Institut za biologiju mora

DETALJNIJE

10.01.2018 Rektorat

Konkurs za učešće u studentskoj ljetnjoj školi CERN-a 2018.

DETALJNIJE

27.12.2017 Rektorat

Rektor prof. dr Danilo Nikolić razgovarao sa ministarkom nauke dr Sanjom Damjanović

DETALJNIJE

22.12.2017 Rektorat

Igoru Pajoviću i Martinu Ćalasanu uručene nagrade za naučna dostignuća u 2017.

DETALJNIJE

21.12.2017 Rektorat

Poziv studentima za učešće na 10. takmičenju "Nelson Mandela World Human Rights Moot Court Competition"

DETALJNIJE

20.12.2017 Rektorat

Razgovarano o saradnji sa Univerzitetom u Ukrajini

DETALJNIJE

20.12.2017 Rektorat

Uspjeh košarkaša na međunarodnom turniru pozdravili Rektor i Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore

DETALJNIJE

15.12.2017 Rektorat

Naučnici s Univerziteta Crne Gore dobitnici godišnjih nagrada za naučna dostignuća

DETALJNIJE

14.12.2017 Rektorat

Izabran novi predsjednik Suda časti Univerziteta Crne Gore

DETALJNIJE