08.05.2017

Skupština ESU dogodine u Budvi


Studentski parlament Univerziteta Crne Gore biće domaćin zasijedanja Skupštine Evropske studentske unije (ESU) u novembru 2018, odlučeno je na sjednici ESU na Malti.

Najveći događaj iz oblasti visokog obrazovanja i studentskih prava, koji okuplja lidere nacionalnih studentskih unija iz 38 država, organizovaće se u Budvi.

„Organizacija tako prestižnog i masovnog događaja ujedno je i čast i izazov za Studentski parlament UCG”, kazala je predsjednica Studentskog parlamenta UCG Sara Arianna Serhatlić, navodeći da krovna organizacija studenata državnog univerziteta očekuje punu podršku UCG i nadležnih državnih organa u realizaciji tog projekta, koji će donijeti brojne šanse crnogorskim studentima i samoj državi.

„Izuzetno je pohvalno što Studentski parlament UCG, kao jedan od najmlađih članova ESU-a, pokazuje ozbiljnost i posvećenost unaprijeđenju statusa prava studenata i u tome će uživati punu podršku ESU-a. ESU se raduje Skupštini koju će organizovati Studentski parlament UCG”, izjavila je aktuelna predsjednica Evropske studentske unije Lea Majster, saopšteno je iz Studentskog parlamenta.

Skupština ESU-a je najmasovniji događaj krovne organizacije studenata Evrope i održava se dva puta godišnje. Gotovo 200 studenata iz čitave Evrope boraviće u Crnoj Gori, diskutovati o aktuelnim trendovima i pravcima razvoja studentskog aktivizma i visokog obrazovanja na evropskom kontinentu.

“Studentski parlament Univerziteta Crne Gore je punopravni član ESU-a od maja 2016. i aktivno je uključen u radte organizacije koja zastupa interese oko 15 miliona studenata Evrope. Samo godinu kasnije stiglo je veliko priznanje ESU-a u vidu iskaza pune podrške koju Studentski parlament UCG uživa u ESU-u, kao i ocjene da ima kapacitet da realizuje tako veliki projekat”, istakli su iz Parlamenta.

Kako su kazali, na Skupštini ESU-a na Malti donijete su brojne važne odluke koje se odnose na pravce djelovanja ESU-a prema organima Evropske unije, odnosno za oblike i načine zastupanja studentskih interesa pri tijelima u Briselu, u trenucima brojnih izazova na evropskom prostoru visokog obrazovanja.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

24.05.2018 Rektorat

Crnogorska delegacija na ministarskoj konferenciji o visokom obrazovanju u Parizu

DETALJNIJE

24.05.2018 Rektorat

UCG preuzima predsjedavanje UNIADRION asocijacijom univerziteta 1. juna

DETALJNIJE

24.04.2018 Rektorat

Informator 2018/19. za buduće studente

DETALJNIJE

15.05.2018 Rektorat

Primjena prava intelektualne svojine značajna za poboljšanje investicionog ambijenta

DETALJNIJE

15.05.2018 Rektorat

Dvije sajamske nagrade za  Univerzitet Crne Gore

DETALJNIJE

14.05.2018 Rektorat

Dnevnik putovanja školskog broda "Jadran"

DETALJNIJE

11.05.2018 Rektorat

Upravni odbor UCG predložio upis za 3501 brucoša

DETALJNIJE

10.05.2018 Rektorat

Izazovi uspostavljanja prvog Naučno-tehnološkog parka u Crnoj Gori: Šansa za povezivanje nauke i biznisa

DETALJNIJE

09.05.2018 Rektorat

Predstavnici UCG na međunarodnoj konferenciji o plagijarizmu

DETALJNIJE

08.05.2018 Rektorat

Rektor i predsjednik Upravnog odbora posjetili Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

DETALJNIJE