Popović član borda direktora Međunarodne federacije za fizičko obrazovanje




Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore doc. dr Stevo Popović izabran je za člana borda direktora Međunarodne federacije za fizičko obrazovanje (FIEP) za mandatni period 2017-2020. Popović je izabran na Generalnoj skupštini FIEP-a, koja je održana u Goz de Iguazu u Brazilu.

FIEP (Federation Internationale D"education Phisique) je osnovan 1923. godine u Briselu sa ciljem da promoviše razvoj širokog spektra aktivnosti u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta, sporta za sve, fitnesa i zdravlja, rekreacije, kao i snalaženja u prirodi, za ljude svih uzrasta i nacija u cijelom svijetu, kao i da  podstakne i doprinese međunarodnoj saradnji u ovim oblastima.

„U okviru Međunarodne federacije za fizičko obrazovanje egzistira i FIEP Europe koji će redovni kongres održati 2021. godine u Crnoj Gori, a čiji će organizator biti Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizicko vaspitanje Univerziteta Crne Gore“ - rekao je Popović.

Na skupštini FIEP-a za predsjednika je izabran predstavnik Brazila prof. dr Almir Gruhn, a za potpredsjednika prof. dr Branislav Antala iz Slovačke. Doc. dr Stevo Popovic je član FIEP borda direktora koji broji 20 članova iz isto toliko drža



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.