Za zaposlene Univerziteta Crne Gore i ove godine sistematski pregled i dobrovoljno zdravstveno osiguranje




Za zaposlene Univerziteta Crne Gore i ove godine sistematski pregled i dobrovoljno zdravstveno osiguranje

Zaposleni Univerziteta Crne Gore će, na ponovnu inicijativu rektora prof. dr Vladimira Božovića, i ove godine moći besplatno da koriste usluge dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja — sistematski pregled i vanbolničko liječenje u širokoj mreži privatnih medicinskih ustanova, do 26. januara 2025. godine.

Za 1155 zaposlenih, na godišnjoj osnovi, pored redovnog sistematskog pregleda, data je mogućnost i vanbolničkog liječenja u slučaju potrebe, sa gornjim limitom od 1000 eura. 

Novina je dodatno osiguranje kojim se klijentu daje mogućnost da dobije drugo ljekarsko mišljenje i na taj način provjeri da li je uspostavljena dobra dijagnoza, kao i da dobije potvrdu ili drugačije preporuke za liječenje.

Sistematski pregled predviđen je za sve zainteresovane zaposlene u podgoričkoj Poliklinici Filipović i Poliklinici Milmedika u Nikšiću, dok za ostale usluge u svim gradovima postoje ugovori sa medicinskim ustanovama koje su uključene u mrežu. 

Ukoliko zaposleni ne može pronaći adekvatnu uslugu u mreži ponuđenih ustanova, može izabrati ustanovu i van date mreže, pri čemu je onda lična participacija  30% od ukupne cijene usluge.

Prije korišćenja bilo koje zdravstvene usluge iz paketa vanbolničkog liječenja, obaveza korisnika je da kontaktira Medicinski kontakt centar osiguranja (tel: 020 40 44 40; mail: infomedic@europ-assistance.rs), kako bi se evidentirao i dobio dalja uputstva.

Više informacija o uslugama dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja dostupno je OVDJE.

 

Povezane vijesti: Mogućnosti sistematskih pregleda za članove porodica zaposlenih na UCG

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.