04.04.2017

Dan studenata: Znanje je neprikosnovena životna moć

 
 

Rektorka Univerziteta Crne Gore prof. Radmila Vojvodić primila je danas predstavnike Studentskog parlamenta povodom obilježavanja 4. aprila, Dana studenata. Studentsku delegaciju predvodila je predsjednica Studentskog parlamenta Sara Arianna Serhatlić.  

„Čestitam brojnoj studentskoj porodici Univerziteta Crne Gore praznik, uz podsjećanje na ideal znanja, posvećen rad, kreativnost i etičnost, kao ključne vrijednosti koje univerziteti gaje, podstiču i razvijaju kod studenata“, saopštila je rektorka Vojvodić.

Vjerujem, dodala je rektorka Vojvodić, da će reforma koju smo preduzeli, sistemske promjene koje su realizovane i akreditacija novog modela studiranja na Univerzitetu Crne Gore, biti značajan doprinos  boljem obrazovanju, kvalitetnijem znanju, aplikativnim praktičnim znanjima, evropskoj konkuretnosti diplome Univerziteta Crne Gore, boljem pozicioniranju te diplome na tržištu rada.

„Ali ujedno i doprinos društvu znanja, doprinos crnogorskoj državi u pravcu njenog boljeg kapaciteta u pogledu profesionalnih, stručnih, naučnih, umjetničkih znanja naših svršenih studenata - vjerujem u vrlo bliskoj budućnosti“, kazala je ona.

Vojvodić je uvjerena da odgovornost za dobar rezultat znanja počiva na sadejstvu profesora i studenata.

„Zato sam i danas poručila predstavnicima Studentskog parlamenta da traže više i bolje, da ćemo mi nuditi više i bolje, a da i oni sami nude i pružaju više i bolje, kako bismo došli do pravih rezultata. Želim im srećno studiranje i srećne izlete u profesiju, zapošljavanja, angažmane, upravo s vjerom u znanje kao u ključ uspjeha, kao istinsku neprikosnovenu životnu moć“, poručila je rektorka Vojvodić.

Predsjednica Studentskog Parlamenta Univerziteta Crne Gore Sara Arianna Serhatlić je saopštila da su studenti sa rektorkom razgovarali o problemima studentske populacije i o reformi visokog obrazovanja.

„Smatramo da je kvalitetna implementacija izuzetno važna i značajna da bi sve ono što je predviđeno reformom bilo procesuirano. Takođe, pri tome ostaje, jedan od najznačajnijih problema među studentskom populacijom, pitanje infrastrukture. Međutim, nadam se da ćemo imati uspješnu saradnju sa Univerzitetom Crne Gore kao i do sada i da ćemo naći rješenja za sve studentske probleme“, kazala je Serhatlić.

U ime Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore ona je studentima čestitala Dan studenata, uz želju da zajedničkim radom, djelovanjem i posvećenošću doprinesu poboljšanju statusa studenata i kvaliteta obrazovanja.

„Hrabrost studenata 4. aprila davne 1936. godine može nam poslužiti kao primjer da budemo integrisana, ali i koordinisana studentska cjelina, koja jedino na taj način može uspjeti u ostvarenju svojih nastojanja“, poručila je Serhatlić, podsjećajući na istorijski događaj kada su studenti demonstracijama pružili otpor jačanju fašizma. 

Dan studenata: Izjava rektorke Radmile Vojvodić

Dan studenata: Predsjednica Studentskog parlamenta Sara Arianna Serhatlić


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

12.01.2018 Rektorat

Dobra saradnja Univerziteta Crne Gore i Ministarstva kulture

DETALJNIJE

28.12.2017 Rektorat

Na svečanoj sjednici Senata nagrađeni najbolji studenti i Institut za biologiju mora

DETALJNIJE

10.01.2018 Rektorat

Konkurs za učešće u studentskoj ljetnjoj školi CERN-a 2018.

DETALJNIJE

27.12.2017 Rektorat

Rektor prof. dr Danilo Nikolić razgovarao sa ministarkom nauke dr Sanjom Damjanović

DETALJNIJE

22.12.2017 Rektorat

Igoru Pajoviću i Martinu Ćalasanu uručene nagrade za naučna dostignuća u 2017.

DETALJNIJE

21.12.2017 Rektorat

Poziv studentima za učešće na 10. takmičenju "Nelson Mandela World Human Rights Moot Court Competition"

DETALJNIJE

20.12.2017 Rektorat

Razgovarano o saradnji sa Univerzitetom u Ukrajini

DETALJNIJE

20.12.2017 Rektorat

Uspjeh košarkaša na međunarodnom turniru pozdravili Rektor i Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore

DETALJNIJE

15.12.2017 Rektorat

Naučnici s Univerziteta Crne Gore dobitnici godišnjih nagrada za naučna dostignuća

DETALJNIJE

14.12.2017 Rektorat

Izabran novi predsjednik Suda časti Univerziteta Crne Gore

DETALJNIJE