Pet decenija Univerziteta: Pokrenut sajt posvećen jubileju




Pet decenija Univerziteta: Pokrenut sajt posvećen jubileju

U godini velikog jubileja Univerziteta Crne Gorepet decenija od osnivanja, danas je zvanično lansiran novi veb sajt 50ucg.ac.me posvećen obilježavanju ovog značajnog događaja. Sajt je namijenjen kako univerzitetskoj zajednici tako i široj javnosti, pružajući uvid u bogatu istoriju, aktuelnosti i planirane događaje tokom godine jubileja.

Ovaj digitalni projekat predstavlja inicijativu koja spaja prošlost, sadašnjost i budućnost Univerziteta Crne Gore na jednom mjestu. Posjetioci sajta će imati priliku da se upuste u virtuelno putovanje kroz pet decenija postojanja Univerziteta, istražujući ključne događaje, dostignuća i ličnosti koje su oblikovale njegovu istoriju.

Pored toga, novi sajt 50ucg.ac.me pruža detaljan pregled aktuelnosti Univerziteta Crne Gore, a posebna atrakcija je kalendar jubileja koji, pod okriljem amblematičnog slogana FuturUM, sadrži detaljan opis svih svečanosti, konferencija, predavanja i drugih događaja planiranih tokom cijele godine proslave. Takođe, posjetioci će biti u prilici da pročitaju i o istorijatu Univerziteta Crne Gore i na taj način da istraže evoluciju – od samih korijena formiranja ideje o univerzitetskom obrazovanju u Crnoj Gori 1947. godine, do najznačajnih trenutaka u njegovom razvoju.

Sajt 50ucg.ac.me predstavlja našu posvećenost otvorenosti, transparentnosti i interakcije sa širom javnošću i njime želimo pokazati kako smo izrasli u lidera u oblasti visokog obrazovanja tokom posljednjih pet decenija, ali isto tako i da naglasimo naše ambicije i planove za budućnost.

Novi sajt Univerziteta Crne Gore 50ucg.ac.me posvećen godini jubileja poziva sve zainteresovane da istraže, prate i učestvuju u proslavi, dok zajedno obilježavamo ovaj značajan jubilej.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.