10.04.2017

Uskoro novi integrisani web portal Univerziteta

 
 

Radna verzija novog integrisanog web portala Univerziteta Crne Gore, koji bi u narednom periodu trebalo da zamijeni postojeći sajt UCG i heterogeni sistem sajtova univerzitetskih jedinica, centara, projekata i istraživačkih grupa, predstavljen je danas dekanima, direktorima, prorektorima, šefovima studijskih programa i direktorima centara u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru.

Novi integrisani web portal Univerziteta Crne Gore odgovaraće svim savremenim standardima u dizajnu, navigaciji, formi i sadržaju, a prije svega u upotrebljivosti, jer će biti izrađen u state-of-the-art ICT tehnologijama.

Uz moderan grafički i tehnički dizajn, novi portal imaće dobar prikaz na svim tipovima uređaja, udobnu navigaciju, višejezičnost, povezanost sa društvenim mrežama, kao i mogućnost pretrage.

Ovaj pristup, kako je saopšteno na prezentaciji, svojstven je univerzitetima u Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama i značajno je ispred regiona. Između ostalog, ovo je i razvojna platforma koja će omogućiti nove servise, prvenstveno studentima.

Ključni cilj i dugoročna vizija ove aktivnosti je razvijanje komunikacione platforme ka unutrašnjoj i spoljnjoj javnosti, koja će omogućiti bolju vidljivost Univerziteta i njegovih jedinica, studijskih programa, centara, ali i istraživačkih timova i drugih aktera uključenih u nastavu, naučno-istraživački i umjetničko-istraživački rad.

Novi portal Univerziteta trebalo bi svim akterima da postane centralno mjesto za predstavljanje svoga rada, omogući interakciju i komunikaciju kao preduslov i garant kvaliteta rada, obezbijedi vizuelnu prepoznatljivost i jednostavnost kreiranja sadržaja, kroz bezbjedno aplikativno rješenje.

U uređivačkom smislu, funkcionisaće po sistemu uloga (dekan, prodekan, rukovodilac studijskog programa, nastavnik, rukovodilac centra) i privilegija (dozvoljenih operacija po ulogama). Činiće ga dva podsistema - Administrativno-nastavno-naučni i Komunikaciono-publikacioni.

Prvi podsistem odnosi se na administraciju jedinica, centara, studijskih programa, osoblja (opterećenje u nastavi, naučni radovi, projekti, oprema) i koncepcijski i funkcionalno sličan je nastavnom portalu iz kojega je nastao.Komunikaciono-publikacioni podsistem sastojaće se od objava i blogova koji će, osim tekstualnog, imati mogućnost multimedijalnog prikaza i linkovanja, kao i pridruživanja fajlova.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

12.01.2018 Rektorat

Dobra saradnja Univerziteta Crne Gore i Ministarstva kulture

DETALJNIJE

28.12.2017 Rektorat

Na svečanoj sjednici Senata nagrađeni najbolji studenti i Institut za biologiju mora

DETALJNIJE

10.01.2018 Rektorat

Konkurs za učešće u studentskoj ljetnjoj školi CERN-a 2018.

DETALJNIJE

27.12.2017 Rektorat

Rektor prof. dr Danilo Nikolić razgovarao sa ministarkom nauke dr Sanjom Damjanović

DETALJNIJE

22.12.2017 Rektorat

Igoru Pajoviću i Martinu Ćalasanu uručene nagrade za naučna dostignuća u 2017.

DETALJNIJE

21.12.2017 Rektorat

Poziv studentima za učešće na 10. takmičenju "Nelson Mandela World Human Rights Moot Court Competition"

DETALJNIJE

20.12.2017 Rektorat

Razgovarano o saradnji sa Univerzitetom u Ukrajini

DETALJNIJE

20.12.2017 Rektorat

Uspjeh košarkaša na međunarodnom turniru pozdravili Rektor i Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore

DETALJNIJE

15.12.2017 Rektorat

Naučnici s Univerziteta Crne Gore dobitnici godišnjih nagrada za naučna dostignuća

DETALJNIJE

14.12.2017 Rektorat

Izabran novi predsjednik Suda časti Univerziteta Crne Gore

DETALJNIJE