10.04.2017

Uskoro novi integrisani web portal Univerziteta

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Radna verzija novog integrisanog web portala Univerziteta Crne Gore, koji bi u narednom periodu trebalo da zamijeni postojeći sajt UCG i heterogeni sistem sajtova univerzitetskih jedinica, centara, projekata i istraživačkih grupa, predstavljen je danas dekanima, direktorima, prorektorima, šefovima studijskih programa i direktorima centara u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru.

Novi integrisani web portal Univerziteta Crne Gore odgovaraće svim savremenim standardima u dizajnu, navigaciji, formi i sadržaju, a prije svega u upotrebljivosti, jer će biti izrađen u state-of-the-art ICT tehnologijama.

Uz moderan grafički i tehnički dizajn, novi portal imaće dobar prikaz na svim tipovima uređaja, udobnu navigaciju, višejezičnost, povezanost sa društvenim mrežama, kao i mogućnost pretrage.

Ovaj pristup, kako je saopšteno na prezentaciji, svojstven je univerzitetima u Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama i značajno je ispred regiona. Između ostalog, ovo je i razvojna platforma koja će omogućiti nove servise, prvenstveno studentima.

Ključni cilj i dugoročna vizija ove aktivnosti je razvijanje komunikacione platforme ka unutrašnjoj i spoljnjoj javnosti, koja će omogućiti bolju vidljivost Univerziteta i njegovih jedinica, studijskih programa, centara, ali i istraživačkih timova i drugih aktera uključenih u nastavu, naučno-istraživački i umjetničko-istraživački rad.

Novi portal Univerziteta trebalo bi svim akterima da postane centralno mjesto za predstavljanje svoga rada, omogući interakciju i komunikaciju kao preduslov i garant kvaliteta rada, obezbijedi vizuelnu prepoznatljivost i jednostavnost kreiranja sadržaja, kroz bezbjedno aplikativno rješenje.

U uređivačkom smislu, funkcionisaće po sistemu uloga (dekan, prodekan, rukovodilac studijskog programa, nastavnik, rukovodilac centra) i privilegija (dozvoljenih operacija po ulogama). Činiće ga dva podsistema - Administrativno-nastavno-naučni i Komunikaciono-publikacioni.

Prvi podsistem odnosi se na administraciju jedinica, centara, studijskih programa, osoblja (opterećenje u nastavi, naučni radovi, projekti, oprema) i koncepcijski i funkcionalno sličan je nastavnom portalu iz kojega je nastao.Komunikaciono-publikacioni podsistem sastojaće se od objava i blogova koji će, osim tekstualnog, imati mogućnost multimedijalnog prikaza i linkovanja, kao i pridruživanja fajlova.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

22.06.2018 Rektorat

Rektor i predsjednik Upravnog odbora na proširenoj rektorskoj konferenciji BiH

DETALJNIJE

20.06.2018 Rektorat

Konkurs za upis studenata 25. i 26. juna

DETALJNIJE

15.06.2018 Rektorat

Razgovarano o praksi studenata u Njemačkoj i Crnoj Gori  

DETALJNIJE

14.06.2018 Rektorat

Rektor Univerziteta Crne Gore otvorio MECO konferenciju

DETALJNIJE

08.06.2018 Rektorat

VII Međunarodna konferencija o ugrađenim računarskim sistemima

DETALJNIJE

08.06.2018 Rektorat

Usvojen predlog UCG: Na budžetu 3501 brucoš

DETALJNIJE

07.06.2018 Rektorat

Interni oglas za angažovanje u nastavi  za studijsku 2018/19. godinu

DETALJNIJE

06.06.2018 Rektorat

Forum i radionica: Uspostavljanje centara izvrsnosti u Crnoj Gori, u perspektivi integracija u EU

DETALJNIJE

05.06.2018 Rektorat

Jače povezivanje privrede i Univerziteta rezultira naukom u službi potreba modernog društva

DETALJNIJE

01.06.2018 Rektorat

Rektor UCG na naučnoj konferenciji o Procesu Zapadnog Balkana u Rimu

DETALJNIJE